HELDEN IN HET PARK
juli 27, 2017 - 8:00 pm
N9, Molenstraat 165, 9900 Eeklo

COLLIEMAN (BE)

Collieman is waarschijnlijk het grootste reggaetalent van België. De Gentenaar bracht in 2011, samen met Asham Band, debuutplaat ‘The Same Blood’ uit. “Een tot de verbeelding sprekende reggaeplaat met daarop de fijnste soulstem en beste begeleidingsband van het land”, aldus Kwadratuur.be.

De laatste drie jaar vond je Collieman terug bij de Gentse hiphopsensatie Uberdope en bij die andere Belgische reggaegrootheden van Pura Vida. Onder eigen naam stond hij niet meer op een podium. Daar komt nu verandering in. Een nieuw album is in de maak en moet nog dit jaar verschijnen. In afwachting verzamelde Collieman een nieuwe liveband rondom zich. Ze zijn helemaal klaar voor een krachtige, zomerse set.

TWINKLE BROTHERS (JM)

De Jamaicaanse broers Norman en Ralston Grant richtten in 1962 Twinkle Brothers op. Op eerste album ‘Rasta Pon Top’ – een van de eerste rootsreggaeplaten ooit – was het nog wachten tot 1975, maar daarna ging de productiviteit van de band spectaculair de hoogte in. Ondertussen hebben Twinkle Brothers meer dan 60 albums op hun actief en brachten ze ontelbare singles uit.

Sinds de jaren ’80 opereert Norman solo – nog steeds onder de naam Twinkle Brothers – vanuit Groot-Brittannië. Hij stond er mee aan de wieg van de steppers dub en de soundsystemcultuur. Live keren Twinkle Brothers terug naar de roots uit hun beginperiode. Ze blijven één van de opwindendste acts van hun generatie.

Elke zomer vinden duizenden muziekliefhebbers de weg naar Helden in het Park. Muziekclub N9 tekent voor de 23ste keer voor een reeks topconcerten van gevestigde waarden en ontdekkingen uit het weidse muzikale universum, en dat vier donderdagavonden na elkaar. Twee opzwepende bands prikkelen telkens de zintuigen. Helden in het Park is als vanouds helemaal GRATIS. De ongedwongen sfeer in het feeërieke Eeklose Heldenpark, de kleurrijke verlichting en inkleding en de vrolijke drukte krijg je er zomaar bovenop.