GAVIN JAMES
oktober 5, 2017 - 7:30 pm
Trix, Noordersingel 28-30 2140 Antwerpen (Borgerhout)

De Ierse singer-songwriter Gavin James bestormde in 2015 uit het niets de streaming en Ultratop-charts met zijn prachtige versie van ‘The Book Of Love’, eerder al gecoverd door niemand minder dan Peter Gabriel, origineel van de Amerikaanse indiepopgroep The Magnetic Field. Een groots optreden in The Barn op Rock Werchter dat jaar volgde. België had de jonge roodharige Ier in het hart gesloten.

Het succes van ‘The Book Of Love’ en zijn bejubeld debuutalbum ‘Bitter Pill’ bracht Gavin James dat jaar van Ierland over Europa tot in Amerika. Gavin speelde als support act voor zijn vriend en fan Ed Sheeran (twee maal in Croke Park voor 75.000 mensen), opende voor Taylor Swift in Hyde Park en warmde het publiek op voor Sam Smith op diens tournee doorheen de VS.

Het jaar 2016 ging op dat mooie elan verder. Met awards als ‘Breaking Artist Award 2016’ (UK Music Business Worldwide), een ‘Spotify Spotlight Artist of 2016’. Met uitverkochte eigen headlining shows in Dublin’s Olympia Theatre (3x), Shepherd’s Bush Empire in London, LA’s The Troubadour, en Paradiso in Amsterdam. Met een concert in een bomvolle Marquee op Pukkelpop. Met een mooie, pure single ‘Nervous (The Ooh Song)’ die opnieuw de hitlijsten in België wist te bekoren.

Gavins handelsmerk: een loepzuivere falset en op de gevoelige snaar gericht songmateriaal. Prachtige, eerlijke, gevoelige liedjes die in combinatie met zijn soulvolle stem iedereen in Trix op donderdag 5 oktober kippenvel zullen bezorgen. Met slechts een gitaar in de handen krijgt Gavin James de hele crowd in volle ver- en bewondering!