PIGEON ON PIANO
oktober 5, 2017 - 8:00 pm
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 1000 Brussel

Pigeon on Piano is het muzikale project van pianiste Katrien Verfaillie. Katrien maakte in 2014 een eerste cd met elf eigen composities. Ze speelde zo’n 75 concerten in culturele centra en clubs, voor bedrijven en in huiskamers, tot zelfs live op de Radio 1 sessie met Kommil Foo (2015).
Tijdens de zomer 2017 verbaast ze de (festival-)wereld met een bijzonder origineel idee: de éénpersoonsconcertzaal in de vorm van een duiventil.

Als toetsen vertellen …

Katrien Verfaillie – een Gentse met roots in de Westhoek – componeert en speelt eigen werk op piano. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman.

Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw. Vanuit het niets puzzelt Katrien haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen.

Live is Pigeon een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring.

Katrien wordt in de AB Club begeleid door Beatrijs De Klerck op viool. Twee vrouwen, één akoestische vleugel, één viool. Voor 75 minuten intense begeestering.