RAIME
september 14, 2017 - 8:00 am
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 1000 Brussel

Er zijn maar weinig festivals waar je als muziekliefhebber zo op je wenken bediend wordt als op Nuit Sonores.’ – De Morgen

Nuits Sonores
Het Franse Nuits Sonores is dit jaar aan zijn 15de editie toe en is ondertussen een vaste waarde geworden voor heel wat elektronica liefhebbers. Een indrukwekkende affiche in combinatie met opmerkelijke locaties en samenwerkingen met lokale concertzalen zijn het geheime wapen van hun succes. Van 14 tot 17 september zakken ze voor het eerst af naar Brussel, waar de site rond de Heizel de uitvalsbasis wordt. AB maakt deel uit van het ‘circuit’ dat de eerste avond doorgaat in verschillende Brusselse concerthuizen. Net als Fuse, Bonnefooi, Garages Numériques, Le Brass en Les Brigittines, schotelen we een avond eigenzinnige elektronica voor in de vorm van het Britse duo Raime.

Raime
Raime klinkt als “het DNA van dub-techno, garage/grime en post-hardcore-rockmuziek gesplitst in gladde en slinkse nieuwe vormen”. Een donkere, experimentele en filmische sound met een uitmuntende live-reputatie, hun albums komen steevast uit op het fantastische Blackest Ever Black-label (Carla dal Forno, Regis, etc.). Toppers in AB!