DISCOBAR GALAXIE: 24 YEARZ
maart 17, 2018 - 7:30 pm
De Zwerver, Dorpstraat 95, 8430 Middelkerke

Tussen 2003 en 2008 kregen wij op Leffingeleuren 5 keer het bezoek van een magistraal trio uit het binnenland. Drie vrienden met een brede smaak, (toen nog) bakken vynil en de voldoende gevoel voor humor om van elke DJ-set een ware belevenis te maken.

Anno 2018 is het gevaar van de Discobar stillgoing strong en vieren ze hun vierentwintigste verjaardag in stijl. 24 karaat, als een heus gouden jubileum. Vier dus mee. Maak het mee. In twintig-achttien. Twenty four karat MUSIC in the air.

Maar waar is het allemaal begonnen?

Zoals elk goed verhaal durven de versies al eens verschillen. Maar volgens Leuvense historici vindt de allereerste dj-set van Discobar Galaxie plaats in 1994. Aanvankelijk heet het collectief Disco Jim and the Fever Ducks. Een naam die een week later om evidente redenen wordt geschrapt.

DJ’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat draaien disco en rapmuziek. Acid jazz en house. Soul en Drum&Bass. Madonna en The Prodigy. Kortom, whatever the hell they like. En dat doen ze intussen 24 jaar. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis.