BATHS – DAEDELUS
maart 16, 2018 - 7:30 pm
Botanique, Koningstraat 236, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Baths is terug. Vier jaar na het magistrale ‘Obisidian’ en zeven jaar na het baanbrekende ‘Cerulean’ heeft de enigmatische singer-songwritende producer een nieuwe plaat uit. ‘Romaplasm’ klinkt op het eerste gehoor minder duister dan zijn voorganger, maar bevat diep vanbinnen wel dezelfde bitterzoete kern. Bovendien blijft het werk van Will Wiesenfeld uiterst emotioneel en kan hij de glitchy, hiphopachtige, onrustige electronica (zie ook Gold Panda, Shlohmo en Nosaj Thing) van weleer niet verstoppen.

Méér pop, méér fantasy en méér Will Wiesenfeld, dat is wat je mag verwachten in de Botanique.

Full time Musician, part time Dandy.” Was Alfred Darlington aka Daedelus – en zelfverklaard ‘gentleman inventor’ – een halve eeuw vroeger geboren, dan had hij zeker vertoefd in de meest verfijnde avant-garde kringen. Nu is de producer een steunpilaar van Los Angeles’ beat scene: een sterk digitale stroming van experimentele elektronische muziek die de gevoeligheden van hiphop incorporeert. Denk Flying Lotus en Nosaj Thing.

Daedelus’ creatieve veelzijdigheid wordt geëtaleerd in zijn omvangrijke discografie en live vertaalt hij deze in een esthetisch uitgedacht samenspel.

copyright picture: Mario Luna