FREYA RIDINGS – LEONORE
april 17, 2018 - 7:30 pm
Botanique, Koningstraat 236, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Of het nu met een zelfgeschreven ballade is (“Blackout”), of met een cover van de Yeah Yeah Yeah’s (“Maps”), Freya Ridings raakt steeds weer met haar diepe en husky stem. Deze tweeëntwintigjarige Londense werd door haar ouders vernoemd naar de Noorse godin van liefde en wellust, en even vurig is ze zelf op de piano. Dat ze lef heeft bewees ze door – nog voor een studioplaat op te nemen – een uitverkocht concert in St Pancras Old Church uit te brengen als livealbum.

Een singer-songwriter die een drukke festivalzomer tegemoet gaat, en eerst langs de Botanique passeert.

Leonore is de band van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Ze maken dreampop, meanderend tussen melancholie en troost, die de luisteraar zacht bij de hand neemt naar andere sferen.

De band brengt in de lente van 2018 een nieuwe EP ‘Sub Rosa’ uit. De titel is een verwijzing naar het onzichtbare en het verborgene. En naar stilzwijgend verlangen. Chloë’s stem klinkt zowel breekbaar als krachtig in een symfonie van mysterieuze loops en vurige riffs. Het geheel klinkt eerlijk, als een warme harmonie die binnenin brandt en de diepte openbaart.