EVERYTHING EVERYTHING – O.R.A.
april 18, 2018 - 7:30 pm
Botanique, Koningstraat 236, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Gedurende het overgrote deel van Everything Everythings muzikale carrière is de sound van de band een erg volatiel beest geweest: met een maximalistische aanpak trok het viertal doldriftige tegenstellingen op uit r&b, melancholie en afrobeat, uit synths, gitaren en falsetto. De groep bewees op zijn eentje dat de uitspraak “overdaad schaadt” niet altijd hoeft te kloppen en won zowel pers als publiek voor zich met zijn drie eerste albums.

Op plaat nummer 4, “A Fever Dream”, koos het Britse gezelschap evenwel voor een heel andere aanpak. Voor het eerste probeerde de band chaos en controle af te stellen en consistentie na te streven. Geïnspireerd door electronica en stevige nineties rock leverde Everything Everything zo vorig jaar zijn meest intense en politieke werk af – een plaat die zowel visceraal, cerebraal als emotioneel zijn sporen naliet.

O.R.A. staat voor Organic Random Atmosphere. De band heeft een voorliefde voor cinematische, dromerige, intense muziek die electronica doet flirten met akoestische instrumenten. Hun video voor het nummer “YOUNG” werd geselecteerd voor het Hollyshort Film Festival en ze brachten eind januari hun EP “O.R.A. (Live Sessions)” uit. De toekomst lacht deze heren toe!