JULIETTE ARMANET – VOYOU – AUREL – POMME
april 27, 2018 - 7:30 pm
Botanique, Koningstraat 236, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Juliette Armanet is een van de namen uit de Franse scene die momenteel het hardst gaat. Ze speelde begin dit jaar haar eerste show op Belgische bodem in het voorprogramma van Suarez, verkocht in geen tijd later dit jaar de Rotonde uit en mag zichzelf nu voor een nog groter publiek bewijzen tijdens Les Nuits.

Omringd door Marlon B en Antoine  Pesle brak ze door met “Cavalier Seule”, waarop ze op geduldige wijze juwelen van liederen creëerde – vleselijkgevoelig en subtiel hedendaags. Haar intieme elegieën en gevoelige chanson onthulden verder hun pracht op het enthousiast onthaalde debuutalbum “Petite Amie”. Dit is de waardige dochter van een aantal virtuoze muzikanten, van Sheller tot Tellier, van Michel Berger tot Christophe.

Frankrijk heeft er een nieuwe indiepop coolkid bij. Thibaud Vanhooland maakt als Voyou subtiele pop met dijken van melodieën en aandoenlijk naïeve songteksten.

Na een decennium lang bassist te zijn geweest bij de Franse bands Pégase, Rhum for Pauline en Elephanz, loste hij in januari zijn eerste solowerk. “On s’emmène avec toi” is een kleurrijke ep over liefde en vriendschap waarop Vanhoolands charme en vrolijkheid verveling tracht te verhelpen. Zo zou Mac DeMarcowaarschijnlijk klinken als hij héél Frans was.