INSECURE MEN – YELLOW DAYS
april 27, 2018 - 7:30 pm
Botanique, Koningstraat 236, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Als leden van respectievelijk Fat White Family en Childhood zijn Saul Adamczewski en Ben Romans-Hopcraft allebei al eens in de Botanique gepasseerd. Nu komen ze met hun nieuw project Insecure Men naar de Botanique.

Onder die naam maakt het duo doldwaze psychpop, qua sound dichter bij Ariel Pink of Soft Hair dan bij de bands waarvan we de heren initieel kennen. Saul en Ben halen verder ook David Lynch als invloed aan. Wie zijn muziek graag surreëel en wild heeft, is bij Insecure Men aan het juiste adres.

 

Achter het pseudoniem Yellow Days schuilt George Van Den Broek, een 18-jarige Britse plattelandsjongen die de voorbije jaren een heel eigen soort pop heeft ontwikkeld. Onder zijn invloeden rekent hij onder meer Ray Charles, Tame Impala en Thundercat, terwijl de hotly tipped songwriters sound dan weer ergens tussen King Krule en Mac DeMarco valt met een extra portie lekkere beats en een heerlijke scheut soul.

Vorig jaar bracht Yellow Days zijn eerste volwaardige project uit (waarop Rejjie Snow van de partij was), dit jaar verschijnt zijn debuutalbum. Ontdek in de Botanique waarom Van Den Broek later dit jaar nog op Best Kept Secret en Primavera te zien is.