GLOBAL STREET SOUNDS klinkt als werelds en ‘streetwise’ en dat vanaf de namiddag in en rond de hele Steenstraat, in en naast de AB, met in de zaal: Altin Gün, Meridian Brothers en Togo All Stars en in de straat o.a. Alzarina, Ko Shin Moon, Dave Watts, Rrita Jashari, Baylene Selektah.
Dit feestje gaat door op zondag 17 september en is helemaal gratis!

Eventjes de bands voorstellen die na de grote vakantie alle zintuigen terug opgejut met een unieke muziekmix, culinaire excursies, animatie en attracties mogen opzetten…
Trouwens op die 17 september is het ook de 3de zondag van de maand, en dus ook autoloze zondag waarmee meteen ook het AB seizoen 2017/2018 in volle gas is gestart.

ALTIN GÜN opereert vanuit Nederland rond bassist Jasper Verhulst. Nadat hij met Jacco Gardner in Istanbul mocht spelen raakte hij verzot op de Turkse ‘sound of the 70s’ = een zwoele mélange van ‘Turkse folk, psychedelia, funk & rock’, in het zog van avonturiers als Selda, Barış Manço and Erkin Koray.

MERIDIAN BROTHERS is dan weer Colombiaanse waanzin. Sinds 1998 een muzikaal tropisch / psychedelisch concept met een hoek af rond voorman Eblis Alvarez, en is ondertussen aangevuld tot een ‘live combo’.

TOGO ALL STARS komen uit, jawel: Togo, meer bepaald hoofdstad Lomé. Binnenkort is hun officiële debuut daar uit, maar ondertussen konden we al met hen kennismaken op de Voudou-compilatie bij het gelijknamige boek.

RRITA JASHARI is lid van het Brusselse 54Kollektiv, befaamd van hun eclectische feesten met hedendaagse elektronische muziek. Ze brengt muziek uit het verleden, heden en toekomst. Rritas passie voor wereldse klank is als een open uitnodiging voor een tijdloze reis, dit alles zonder grenzen en genres maar met pure muzikale vibraties.
D. WATTSRIOT is een veteraan uit Barbados was de DJ van de legendarische Britse politieke fusion band Fun-Da-Mental, die in de jaren 1990 hiphop, etnische roots, wereldmuziek en electronica samen brachten in een vet east-meets-west geluid. Tegenwoordig produceert hij ook etnische downtempo dub onder de naam KingLMan waarmee hij samenwerkt met King Midas Sound en Dub Colossos en runt hij het platform Earconditioning waarbij hij GonjaSufi tot een van zijn protégés kan rekenen.

ALIZARINA mixt verschillende invloeden met elkaar: techno, klezmer, gypsy en balkan beats… de vruchten van zijn reizen door Oost Europa en een sterk ontwikkelde nieuwsgierigheid.
BAYLENA SELKTAH is de vrouwelijke Luikse DJ en vaste waarde op electro-tropicale nachten in België en daarbuiten, met haar muzikale vibraties waar alleen zij het geheim van kent.

CHIEF BOIMA alias Boima Tucker is een Sierra Leone-Amerikaanse producer, DJ en schrijver van digitale jeugdcultuur van over de hele wereld. Als deel van het New Yorkse/Brooklyn collectief en label Dutty Artz heeft hij talloze producties en remixes uitgebracht die de Afrikaanse identiteit in een hedendaags en elektronisch licht zetten.

KO SHIN MOON mixt akoestische instrumenten van verschillende regio’s van de wereld, via analoge toepassingen, traditionele muziek, elektronische composities, sampling en veldopnames. Hun debuut LP is de soundtrack voor een hybride wereldtrip: acid dabke, Turks-Griekse disco, kosmische raï, new beat molam, Tibetaanse ambient, Hindi filmisch synth wave en verder.

ARKAN MUSHTAK SYNTH TRIO is gevormd door de Iranese muzikant Arkan Mushtak die vorig jaar in België is beland. Van jongs af aan werd hij in Baghdad gevormd tot een getalenteerde toetsenist door meester componist Noor Sabah.