STIN SCATZOR

Industranquilizer.  Zo heet de nieuwe cd van Stin Scatzor die net op DAFT Records verscheen. Een vlag die de lading dekt: industriële beats met door longen snijdende gitaren en overgoten met rauwe vocalen. Tijd voor een gesprek met Kris en Stefan.

Een onnodige vraag wellicht om mee te beginnen. Jullie hebben een nieuwe cd […]

EMIL LANDMAN

We ontmoeten Emil Landman in de Pain Perdu in Gent voor een gesprek naar aanleiding van zijn nieuwe ep: Vinter. Vinter is het eerste deel van een tweeluik dat ook nog de ep Sommer zal bevatten. Vinter is vanaf 23 februari online beschikbaar op de alle streaming platformen.

Ik ga heel eerlijk met je zijn, […]

PARADE GROUND

Parade Ground. Mogen we even? Jean-Marc en Pierre Pauly, al veertig jaar vechten tegen de windmolens, wel al veertig jaar makers van de meest intense muziek die je je maar kan inbeelden. Synthpop, maar met een vule vieze laag die als een worm door een appel glipt. Een gesprek met de broers, en deze […]

dirk.

dirk. heeft een album uit, Album. Meer moet dat niet zijn en wegens bovengemiddelde kwaliteit, was een babbel met frontman Jelle Denturck aangewezen.

Dag Jelle, dirk. heeft eindelijk zijn debuutplaat uit, 2 jaar na de bronzen medaille in Humo’s Rock Rally. Waarom heeft het zo lang geduurd?
Daar zijn een aantal redenen voor. Enerzijds waren […]

FRANZ FERDINAND

Buiten het feit dat onder andere Carole King en Willem Vermandere er dan een jaartje bij zullen doen, verschijnt ook het langverwachte nieuwe album van Franz Ferdinand op vrijdag 9 februari. Samen met nieuwe toetsenist Julian Corrie werkten ze zo’n zeven maanden aan hun nieuwe plaat Always Ascending. Wie een kaartje kon bemachtigen voor […]

AND THEN CAME FALL

And Then Came Fall… het doet spontaan denken aan een regenachtige dag, melancholisch mijmerend, in een film-noir-setting à la Orson Welles, over het leven, onbereikbare liefde, wanhopig verlangen maar ook hoop. “Zo’n plaat waar je voor gaat zitten en de komende 40 minuten languit bij blijft liggen. Een open haard-plaatje gaan we het niet […]

KING DALTON

Wat krijg je als je vijf eigenzinnige rasmuzikanten samen brengt in een sauna? Al sinds hun ontstaan in 2009 is het resultaat een band waarvan de leden geen pintje nodig hebben om rock ’n roll te zijn, het product een sound waarbij je oren en zenuwbanen tekort komt, en de energie op het podium […]

BUCHT

Bucht, het is een woord waar je zult aan moeten wennen. Wij zijn er in ieder geval wild van. Folkrock in ’t West-Vlaams en met teksten die een normaal mens (wellicht een abnormale ook) iets zeggen. Bon, omdat woordspellingen leuk zijn, wij spraken met Bucht over Bucht.

Bucht, hoe kom je er in godsnaam op?
We […]

HYPER!

Een tijdje geleden liet het piepjonge Gentse rockcollectief Creatif Mindz’aan de buitenwereld weten voortaan als HYPER! door het leven te gaan. Hoofdletters en uitroepteken inclusief. Dat schreeuwde om tekst en uitleg. En die werd maar al te graag gegeven door frontman Iskander Moens. Een interview dus.

HYPER! klinkt een stuk beter/krachtiger als de vorige naam maar waarom […]

BOROKOV BOROKOV

Eerlijk Delen van Borokov Borokov, het is een plaat die de laatste tijd niet van onze draaitafel te krijgen is. Logisch. Dansbaar intelligent, absuurd geniaal en in het Nederlands om het allemaal wat exotischer te maken. Tijd voor een (zot) gesprek.

Een band die Nederlandstalige elektronica maakt, maar toch voor een Russische naam kiest. Waarom?
‘Borokov […]