The Sheila Divine houdt van The Spectors.

We gaan jullie iets verklappen, ook al is het gevaarlijk. Eens je The Spectors hebt gehoord, raak je hopeloos verliefd.

Dat gebeurde ook met The Sheila Divine toen ze de nieuwe single Borderline hoorden, de voorloper van hun nieuwe album OOH AAH AAH dat binnenkort uitkomt op Caroline.

Aaron Perrino van de indiegroep uit Boston koos […]

Nieuwe namen voor Brussels Summer Festival.

De zeventiende editie van het Brussels Summer Festival vindt plaats van dinsdag 14 augustus tot zaterdag 18 augustus. Vorige maand kregen we al een paar namen van dit fijne zomer festival en vandaag is dit lijstje nog aangevuld met mooie namen.

Dinsdag 14 augustus was al bekend dat Les Negresses Vertes kwamen. Deze dag is […]

De punkrockdag van de Lokerse Feesten.

Vorig jaar was er voor de eerste keer een echte punkrockdag op de Lokerse Feesten, aangezien dit zo’n succes was komt er dit jaar op woensdag 8 augustus weer een dag voor de punks onder ons.

Dropkick Murphys waren onlangs nog in de AB voor een stevig feest, en dat gaan ze deze zomer in […]

Nieuw Tool-album in de maak.

Het vogeltje van Maynard James Keenan heeft gefloten. Hijzelf is stichtend lid van A Perfect Circle (van wie het album Eat The Elephant op 20 april aanstaande uitkomt). We mogen, zowaar, hopen op een opvolger voor 10,000 Days, de laatste worp van Tool.

De nagenoeg voltallige Luminous Dash-redactie zette bij het lezen van de tweets […]

PiL komt naar de AB

Op vrijdag 8 juni 2018 speelt Public Image Ltd in het kader van de The Public Image Is Rotten – tour in de Ancienne Belgique.

PiL ontstond in 1978 na het uiteenvallen van de Sex Pistols.  John Lydon – beter bekend als Johnny Rotten – stond samen met gitarist Keith Levene, bassist Jah Wobble en […]

SINGLE VAN DE WEEK : Teen Creeps

In april is het zo ver, want dan wordt het debuut van de Teen Creeps de wereld ingestuurd. Een ideaal voorsmaakje is de nieuwe single Sidenote, en meteen ook onze single van de week. Je weet wel, klik op de clip en vorm je eigen mening, hier is het kort gedacht van enkele Luminous […]

Thundercat brengt Drunk uit op paars vinyl.

Thundercat bracht vorig jaar met Drunk een steengoed album uit en gaat dat succes nu verzilveren met een exclusieve uitgave van dat album op vinyl in het paars.
Niet zo maar hetzelfde album evenwel, de tracks werden gemixt door DJ Candlestick en OG Ron C en krijgen zo een nieuw jasje om.
1 jaar na de […]

Meer namen voor Werchter Boutique

De headliners van Werchter Boutique waren al bekend: Bruno Mars en onze eigen Oscar and The Wolf.

De programmatie is nu verder aangevuld met Years & Years, die net het vervolg op hun succesvolle debuut Communion hebben aangekondigd.

De Britse hitmaakster Jessie J komt haar nieuw album R.O.S.E voorstellen en natuurlijk ook haar lading tophits zal […]

Nieuwe song voor Adam & Eve

De Finse band Adam & Eve heeft net hun nieuwste nummer Snowbird uitgebracht. Een fris en dansbaar geluid waarbij je je klaar voelt voor de lente!

De jongens uit de Finse skijumpingstad Lahti staan hiermee alweer een trap hoger op de carrièreladder – dus je kunt ze maar beter even checken!

Je kunt het nummer ook […]

Extra concert van Indochine in Brussel

Geen kaartjes voor de uitverkochte concerten van Indochine op 17 en 18 maart in het Brusselse Paleis 12? Erg natuurlijk, maar je krijgt een herkansing, want op 3 november doet Indochine er in diezelfde zaal nog eentje bij.

In Frankrijk en in Franstalig België is 13, het nieuwe album van Indochine, één van de bestverkopende […]