Projectomschrijving

 Het is niet de eerste keer dat we er over schrijven, en het zal ook niet de laatste keer zijn. De Naam? One Man Brawl. Uit Leuven, en muzikaal te vergelijken met wat pakweg Danny Blue And The Old Socks doet, maar dan een tikkeltje harder. De tien vragen voor zanger Alexander.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Toch wel een heel grote, ik denk dat dat moeilijk te vatten is voor veel mensen. Het is een soort connectie die ik maar bij weinig mensen heb gezien. De meesten luisteren wel graag muziek, maar beleven het niet zoals ons. Moeilijk uit te leggen kwestie.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Nirvana met hun fuck all attitude.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Nu heel recent ORB, Australische mengeling tussen Black Sabbath en Syd Barrett’s Pink Floyd. Alles wat John Dwyer doet (Thee Oh Sees, OCS, Damaged Bug). En kan ook nooit kwaad om Ty Segall wat te volgen!

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Eerst dacht ik aan de banaan van The Velvet Underground, maar dan moest ik denken aan The Stooges en die aartslelijke foto op hun eerste album.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Led Zeppelin III stond vroeger vaak ter discussie maar ik vind dat samen met Led Zeppelin I hun beste.

Welke plaat doet jou wenen?
Oeps, terug Led Zeppelin III

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Liefst bij een hete griet. Zien of ik gratis drank kan scoren.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Een keer op een hele zatte Vlaamse Kermis afgesproken met de dj om als surprise act Killing In The Name van Rage Against The Machine te spelen.
Dat was zonder de biertjes en de pitchverandering gerekend…

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Haha, de allereerste was de plaat van The Cartoons!!! vooral door die single The Witch Doctor (Ooh Eeh Ooh Ah Aah). Maar mijn echt eerste platen waren Elephant van The White Stripes en Songs For The Deaf van Queens of The Stone Age.