Projectomschrijving

ANNABEL LEE – Wallflowers EP (Luik Records)

Ik ben stellig tegen het gebruik van het woord “zomerhit”. Het roept associaties op van vervelende radiopresentatoren die het noodzakelijk vinden om je om de 5 minuten te herinneren op welke dag in de week wij ons bevinden die bovenop nog eens nummers draaien gemaakt door songschrijvers met een snoer.

Maar kijk, ik doe het toch. Annabel Lee, de nieuwste kostganger ten huize Luik Records, weet verdomme wel hoe ze een hitje des zomers moet schrijven. Alhoewel de bandnaam hier wel wat voor verwarring zaait en er eigenlijk helemaal geen Annabel in de band zit, zoals er geen Anita te vinden is in It It Anita, Blondie eigenlijk Debbie Harry heet en Alice Cooper begin jaren ’70 nog op een volledige band duidde.

Annabel Lee is namelijk ontstaan doordat de Brusselse vocalist-gitarist Audrey Marot in 2016 om haar heen een band geschaard heeft bestaande uit Vankou (Animal Youth) als bassist en Xavier (Regal, Sapin) op drum. Tijdens de opnames van hun eerste ep getiteld Wallflowers – die ze trouwens hebben opgenomen ergens in een Henegouwse ponyclub – kwam er daar nog eens Aurélien van Mountain Bike bij om te doen wat hij het best kan, namelijk een gitaarlijn inspelen barstensvol beach vibe.

Wallflowers is een heerlijk indierockplaatje gedrapeerd in een laid-back atmosfeer met een snedige gitaar en roffelende drums waar nodig en vocals die qua aaibaarheid dat van een King Charles Spaniel overtreft. De surfy single Best Good Friend zou de perfecte soundtrack kunnen zijn voor zo’n indiefilm waar de love interest wordt gespeeld een knap meisje met een donkere frou in een bloemetjesjurk, maar de rauwere en heerlijk openhartige Period Sex is er absoluut eentje om grijs te draaien. Dat is toch hoe dat die mannen op de radio dat beschrijven.

P.S. Shout-out naar de ontwerper van de albumhoes. Dat ding is perfectie.

Annabel Lee speelt samen met Shit Girlfriend in Gent op 22 juni, een productie van Girls go BOOM en Cosmic Slime. Afspraak op de Franse Vaart, daar vind je een concertzaal met de toepasselijke naam In De Ruimte. Niet tussen de sterren, maar ergens aan de Aldi van Ledeberg!

LINDSI DENDAUW

Annabel Lee Facebook

Facebook Annabel Lee

Luik Records