Projectomschrijving

Op 3 maart trekken we weer naar de Kinky Star om er de vierde editie van Luminous Dash Festival neer te zetten. Op de affiche Mountains To Move, Curtis die volledig Unknown Pleasures van Joy Division zal brengen en als tweede op de affiche : recht uit Gent, Pink Room. We vroegen aan zanger/bassist Bart , tevens zanger van Allöchtöön, onze tien vragen.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen eigenlijk. Ik speel graag.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Of de single Tainted Love van Marilyn Manson of de single van de tweede Men In Black-film Black Suits Comin’ (Nod Ya Head) van Will Smith. Of nee, ik denk de single I Know What You Want van Mariah Carey en Busta Rhymes! 1 van die 3 alleszins.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Pulp op Dour, Jarvis Cocker is 1 van mijn favoriete frontmannen. Ook Shining in de 4AD was een bom, hyperactieve jazzmetal.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Als je ze nog niet volgt: King Gizzard & The Lizard Wizard. Pile en Metz zijn ook fantastisch! Bad Breeding is met voorsprong de beste punkband van het moment. Voor de rest zijn Elefant, Youff en Whorses hier in Gent echt heel goed bezig.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische
Deep Purple – In Rock, de eerste ‘rock’ plaat die ik ooit in mijn handen had, achtergelaten door mijn pa in zijn platenbak. Eerste kennismaking met ‘noise’ en ‘thrash’ ook (die intro!) . Leuke hoes. Of misschien Chocolate And Cheese van Ween.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
The Loon van Tapes ‘N Tapes! Heel zwaar door de Pixies beïnvloed (check het nummer: Cowbell, bas en zang), topplaat van begin tot einde!

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Pink Floyd’s The Wall. Nog nooit kunnen uitluisteren, film ook niet kunnen uitkijken. SORRY! Atom Heart Mother, Dark Side of The Moon vind ik wel fantastisch. Waarom ben ik mij aan het verantwoorden?

Welke plaat doet jou wenen?
Heel lang geleden dat ik nog eens heb moeten huilen bij een plaat, laatste keer bij een live-optreden was Anna Calvi op Cactus. Ja, het had te maken met een break-up.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen
Paul Simon is net begonnen aan zijn afscheidstournee en aangezien de tickets veel te duur zijn, zou ik wel een dag als hem willen doorbrengen, indien hij die dag optreedt. Anders in de huid van mijn biologische vader, weet ik eindelijk wie dat is.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Eigenlijk was alles dat ik muzikaal gedaan heb voor mijn 20ste wel behoorlijk gênant. Ik heb ooit nog een poging gedaan om Nederlandstalige kleinkunst te maken. Dat was wel een dieptepunt.

DIDIER BECU