Projectomschrijving

BLACK MOTH – Anatomical Venus (Spinefarm Records)

PJ Harvey, Black Sabbath, Kyuss en L7 in de droogtrommel.  Zo zou je Black Moth kunnen omschrijven.  Met Anatomical Venus is deze Britse band uit Leeds toe aan hun derde album.

Door de verschillende stijlen van voorgenoemde bands te combineren weet Black Moth een aparte punky stoner psychedelische doom sfeer te creëren en van dit alles iets vrij uniek te maken.

De openingstrack Istra deint van een rustig melodietje naar een stevige rocklijn, waarover een zweverige zanglijn gaat, die soms doet denken aan Jefferson Airplane.  Deze zangstijl is ook heel eigen voor de band en blijft over heel het album hangen.

In Sisters of the Stone en Severed Grace  zullen de stonerrockfans hun hart vooral aan kunnen ophalen.  Hierin komen de invloeden van Kyuss sterk naar boven.  A Lovers Hate is dan meer een 70’s rock nummer deze wordt opgevolgd door Screen Queen en Tourmaline.  Deze laatste is misschien wel de rustigste track op het album maar wordt afgesloten met een heel vette riff en solo die wel iets langer had mogen aangehouden worden.

Met Pig Man wordt de plaat afgesloten, een stevige rocksong met een zang die afwijkt van alle andere songs op de plaat (tegen de rap af).

Anatomical Venus heeft dus een overvloed aan invloeden, stoort dit? Neen,  niet echt.  Black Moth drukt hier zijn eigen stempel op en laat het heel eigen en fris klinken.  Een mooie ontdekking.

THEO DE RYCKE