Projectomschrijving

HOLLYWOOD UNDEAD + ASTROID BOYS Antwerpen, Trix 06/02/2017

Na de release van hun jongste album Five trok de Californische rap rock groep Hollywood Undead voor de tweede maal naar ons Belgenland. Hollywood Undead is een groep waar moeilijk een label op te plakken valt. Ze mixen rock met EDM, rap met screams en hun “bad boy attitude” met emo-teksten. In principe klinkt dit alsof dit voor een aantal interessante combinaties kan zorgen. In de praktijk doen ze al vijf albums bijna exact hetzelfde en lijkt het alsof ze al tien jaar hetzelfde plaatje draaien, maar steeds meer doorspekt met meer clichés en ongepaste EDM-momentjes. Hollywood Undead is de laatste jaren niet meer dan een “oké” groep, en toch hebben ze dinsdag tot onze verbazing een relatief goed concert gespeeld.

In de eerste plaats hebben ze, in tegenstelling tot vorig jaar, een goede band meegebracht als voorprogramma. De Britse Astroid Boys was een duidelijke verbetering tegenover Atilla, die het voorprogramma speelde van hun vorige show. Enkel jammer dat ze, ondanks een sterk optreden, het publiek niet volledig mee kregen.

Toen Hollywood Undead het podium opkwam legde het publiek zich wel in de plooi: iedereen kwam losser en sommige hardcorefans zetten eveneens een toch wel ongemakkelijke moshpit in gang. Een moshpit die het volle concert met matig succes in stand werd gehouden. Halverwege werd al snel duidelijk waaraan Hollywood Undead hun huidig succes te danken heeft, want aan hun steeds matigere muziek ligt het zeker en vast niet.

Het is hun stage presence die de band in stand houdt. De vijf leden houden ondanks de mindere muziek, de sfeer er in door tussen de tracks te grappen en te grollen. Er worden stukjes van Livin On A Prayer gespeeld, een man met een vilten piemel paradeert over het podium en er worden fans op het podium gehaald. En op de een of andere manier komt het allemaal oprecht over. Als je de vijf leden van Hollywood Undead op het podium ziet staan voel je er een zekere sympathie voor en dan maakt het eventjes niet uit dat ze alweer dezelfde goedkope tracks zijn aan het recycleren.

WARD D’HEER