Projectomschrijving

Met Jannes erbij hebben we ze alle vier gehad, de mannen van The Leslies en daar is natuurlijk een reden voor (behalve dat we ze fantastisch vinden) : op 10 februari staan ze als headliner op het derde Luminous Dash-festival in De Kleine Kunst in Gent.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Muziek is altijd en overal aanwezig. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Het kan me rustig maken, het kan me oppeppen. Het bezit zoveel mooie kwaliteiten!

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Eén of andere Dance Train-cd. Ik begrijp nog steeds niet waarom.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Gorillaz in de Lotto Arena in 2010. Prachtige liveband met leden van The Clash en gastperformances van Bobby Womack, Lil Dragon De La Soul, MF Doom, …. Uit het niets begonnen ze dan ook nog eens Punk te spelen. De playlist hangt nog steeds op mijn kamer.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Ik verwacht veel van de nieuwe plaat van MGMT na de singles die ze al gedropt hebben. Een Belgische band die ik alvast in het oog houd is Dirk.. Hun nieuwe single Milk is echt een dikke schijf!

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
 In The Court Of The Crimson King van King Crimson.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
City To City van Gerry Rafferty. Ik hou gewoon van die plaat!

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Ten van Pearl Jam.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Stu Mackenzie van King Gizzard And The Lizard Wizard. Waar die kerel zijn inspiratie en productiviteit van blijft halen … Shit! Sluit me dan ook maar 24 uur op met de rest van de band in een vette studio.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Tijdens een optreden in de Lemon Bar was het zo warm dat er zich grote plas zweet onder mij vormde. In al mijn enthousiasme ben ik er dan niet zo sierlijk in uitgegleden tot groot jolijt van het publiek.