Projectomschrijving

Met HerrNia is er alweer (gelukkig maar!) een nieuw geluid op het Belgisch wavefront. Nu nog wat verstopt, maar op 20 januari zal Jonas zijn project aan het publiek op een podium voorstellen. Reden voor ons om eerst aan Jonas eerst wat vragen voor te leggen. De tien!

Welke rol speelt muziek in je leven?
Laat ik het een koprol noemen. Muziek helpt me al heel mijn leven op de juiste moment naar boven en haalt me ooit op de verkeerde moment naar beneden,
net zoals bij iedere muziekliefhebber denk ik. Ik stoor me wel enorm aan het feit dat er ‘naar mijn mening’ tegenwoordig zoveel muziek zonder emotie/betekenis wordt gemaakt
.
Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Hier twijfel ik tussen Nevermind van Nirvana en Smash van The Offspring. De eerste cassette die ik kreeg (niet gekocht) was It’s A Girl van Def Dames Dope. Het is hun gelukkig niet gelukt om mij op het ‘verkeerde’ pad te zetten (lacht). Niet dat ik er nu voor terugschrik om af en toe foute platen op te leggen hoor.

Welke artiest of band heeft het meest indruk op je gemaakt op het podium?
Zonder twijfel Frank Tovey met Fad Gadget op Eurorock 2001! Heel deze editie van Eurorock was in mijn ogen trouwens legendarisch. Het jaar erna zag ik er Front 242 voor het eerst en mijn besluit lag vast: “dit is mijn muziek”!! Ik woonde toen vlak naast de festivalweide (voor degenen die het zich herinneren) in dat witte industriegebouw met toen nog de naam Scheffers. Bij de vorige edities van het festival mocht ik nog niet gaan van mijn ouders, dan ging ik met mijne maat bij ons op het plat dak zitten.
Zo keken we recht op het podium (lacht). En als ik zo vrij mag zijn om er nog één op te noemen dan is Punish Yourself, natuurlijk ook wel een héél zotte live-ervaring.

Noem drie bands of artiesten op het moment dat we in de gaten moeten houden.
3-1= electropunk/pistolpop van de bovenste plank (Basserk records) Klein detail: ik weet niet of ze nog bestaan maar bijna alles van Basserk is goed!
Schwefelgelb = sublieme mix van EBM en techno (jajaa, da noemt dan Techno Body Music)
HerrNia, = binnenkort te zien in de Kompass Klub te Gent op Winterfest de 20e januari (lacht)

Welke platenhoes is volgens jou de meest iconische?
It, The Album van Alien Sex Fiend

Wat is volgens jou de meest onderschatte plaat ooit?
In mijn ogen wordt al het werk van 3-1 onderschat en mag heel de electropunkscène wel eens wat meer onder de loep worden genomen.

Wat is naar jouw mening de meest overschatte plaat?
Californication van The Red Hot Chili Peppers en vele andere platte radiomuziekses.

Welk plaat doet je huilen?
De plaat van Perfume Genius ‘Put Your Back N2 It’ Op zo een eerlijke manier zingen over je moeilijke jeugd…

In wie zijn huid zou jij 24 uur willen kruipen?
Hmmm.. Moeilijk moeilijk..
Felix Kubin, wegens het aftasten van de grens tussen prettig gestoord en geniaal.
Rene Hulsbosch (Struggler enz.) is het niet om zijn muzikale kennis voor 24u te bezitten dan is hij wel het vermelden waard uit dankbaarheid om die muzikale kennis met mij (via zijn zoon onderandere) te delen toen ik nog in Hamont vertoefde. Merci Rene!

Wat is het meest gênante moment dat je ooit in je carrière hebt gehad?
Bij de band waar ik vroeger bij drumde heb ik eens opgetreden met een electrisch drumstel, er kwam iemand van Radio 1 kijken dus dat was al spannend. Achter drie nummers begaf mijn kick-drum het…  Efkes afgang maar ja, we waren toen sowieso nog niet goed genoeg (lacht)