Projectomschrijving

KLLO – Blackwater (PIAS)

Elektronische pop, je krijgt het dagelijks om je oren gezwierd tot je er niet goed van bent. Vaak oppervlakkigheid troef, weinig origineel en dan hebben we het niet eens over die achteraf opgehaalde schouders die je doen zuchten:  was het dit maar?

In de goede Sint blijven geloven loont, want tussen de hoge hoop stuit je af en toe wel eens op een parel. Dit maar om te zeggen dat het debuut van Kllo meer dan goed is.

Een band die wel in zijn korte bestaan tonnen geluk heeft gehad. Zo verscheen er een ep op Ghostly International (het huislabel van Com Truise en School Of Seven Bells), en nu is hun debuut er meteen eentje op PIAS geworden. Een deal die uiteraard heel wat Europese deuren opent. Hebben ze ook nodig, want tot dusver is dit Australische duo nog niet bijster bekend in onze regionen. Maar geloof ons, daar komt verandering in.

Een familiebedrijfje zo blijkt bij nader inzien, want Kllo blijkt te bestaan uit Chloe Kaul en Simon Lam, en die zijn gewoon elkaars nicht/neef. Chloe zorgt voor de hemelse vocalen, terwijl Simon zich met de elektronica bezig houdt, kwestie van de boel evenredig te verdelen.

De muziek van Kllo (we zullen die naam nooit kunnen uitspreken zonder aan Claude François te denken) is niet onmiddellijk de origineelste in zijn soort. De dromerige tracks situeren zich ergens tussen Röykssop, Robyn , Lamb, het dansbare van Everything But The Girl, The XX en zelfs met een vleugje IJslandse sfeer er boven op.

Maar toch is het veel meer dan zo maar op de trein springen van, een verdienste die niet in het minst te danken is aan de stemkwaliteit van Chloe en de fantastische songs die de twee weten neer te pennen. De verovering kan beginnen…

 

DIDIER BECU

Facebook

Website