Projectomschrijving

SCENT – Kim EP (Wichita Recordings)

Tegenwoordig loont het nog (hoewel niet veel) om je demo’s naar platenlabels op te sturen. In ieder geval is voor het Britse trio Scent wel gelukt, en dan nog op het Britse Wichita Recordings.

Het label voegt er zelf al lachend aan toe dat dit in hun geschiedenis nog maar twee keer is voorgevallen, wat vanzelfsprekend resulteert in geschikte promopraat. Ja, Wichita gelooft in Scent, maar waarom zouden ze er anders hun geld insteken?

Over wie ze precies zijn houdt men het graag mysterieus, en ook dat is ideaal om de tongen wat te doen los komen. Gelukkig voor ons gaat het niet om de zoveelste scheet in een fles, want Scent heeft het één en ander te bieden, ofschoon we onze mening moeten baseren op basis van drie songs.

Een ouderwetse cd-single dus, en het is vooral het onweerstaanbare Life Coach met met zijn onweerstaanbare groove dat ons over de streep weet te trekken. Kim begint met een typisch ingehouden Mac Demarco-sfeertje, maar in het midden krijgt de song plotseling een souljasje waardoor het plots iets helemaal anders wordt.

Twee tracks die hoog boven opener Amygdala uitsteken. Zonnige psychedelische pop daar niet van, maar niets verbazingwekkends. Maar kom, twee op de drie is desalniettemin een meevaller, een band die we dus in het oog zullen moeten houden. We lijken verdomme de NME wel!