Projectomschrijving

SINESTAR – A Million Like Us (Conzoom Records)

Na het debuutalbum Evolve dat parels schonk als The Same Way, Time Expired en I Am The Rain waar vooral een geslaagde mix tussen pure synthpop en een velugje rock met een live sound én het werken naar climax opviel komt Sinestar terug met een gloednieuw album: A Million Like Us.

De titeltrack A Million Like Us overtuigde meteen. Yes, terug die sound maar nog intenser en meer uitgewerkt: opzwepende synths, livebas, gitaar en drums. Een terugkeer naar de eighties, ja de invloeden zijn duidelijk: A-Ha, OMD, Depeche Mode, e.d.. – maar ze komen ermee weg, want ze doen het op hun geheel eigen manier. Door de keuze voor modernere geluiden te combineren met de typische 80s sound creëeren ze een interessante en frisse sound waar je je voeten niet op stil kan houden. Synthesizer gedreven rock dance mélange met een apocalyptisch melancholisch kantje. Het is die sound die we op het hele album mogen blijven ervaren.

Lie on Lie is ook zo’n bom – dit keer horen we scheurende gitaren in de versen. De productie op deze song is eentje om vingers van af te likken in ’t genre – met wederom hun opzwepend en catchy refrein. Onmogelijk om stil te blijven zitten op zo’n song.

Een mooi rustpunt tussen de meer up tempo tracks is Sea of Dreams. Minimalisme, zweverige synthesizer strings heersen hier. De song bouwt zacht op naar een stevigere ballad, laagje per laagje weten ze de spanning op te bouwen en voor je het weet zit je plots in futuristische wereld weg te dromen.

Een meer dan geslaagd tweede album en een aanrader voor liefhebbers van 80s, synthpop en electropop. Onze persoonlijke hoogtepunten zijn Lie on LieTrain Of Broken DreamsSea Of Dreams en A Million Like Us. Ze tonen op die songs dat ze meester zijn in het opbouwen van een pop song met geheel eigen melancholische 80s-sfeer, telkens met een zeer aanstekelijk refrein dat in je hoofd blijft nazinderen.

YVES SCHELPE

Facebook

Website