Projectomschrijving

SINISTRO – Sangue Cassia (Seasons Of Mist)

Sinistro speelde vorige herfst in België. Ze traden op in het voorprogramma van Paradise Lost. Begin januari bracht de Portugese band een nieuw album, hun vierde inmiddels en dat werd een voltreffer.

Sangue Cassia wordt afgetrapt door Cosmos Controle, een onheilspellend mastodont van 11 minuten. Ondanks de lange speeltijd verveelt de track geen ogenblik. Na het ook al langgerekte Lotus, dat is opgebouwd rond een huizenhoge mega riff, maar dat ook melancholisch is, volgt met Petulas een korter en meer atmosferisch nummer met gothic gefluister. Petulas bevat tevens enkele semi-akoestische stukken, iets waar de Portugezen vaker gebruik van maken.

Sangue Cassia bevat voldoende afwisseling, iets waar het sommige doomalbums aan ontbreekt. Zo treden in Nevum, een song met een heerlijk dronend ritme, de synths prominenter op de voorgrond. In Vento Sul hoor je flarden postrock en trip hop. Abismo is dan weer zwaarder en neigt naar sludge metal. Ook hier worden heavy riffs gecombineerd met een emotionele stem.

Patricia Andrade imponeert met haar etherische vocalen. De vaak massieve riffs zitten haar breekbare stem echter nooit in de weg. Sinistro klinkt afwisselend sinister en melancholisch en speelt met de tegenstelling luid en stil. Hun doomrock wordt verrijkt door cinematografische soundscapes. Sangue Cassia is een absolute aanrader voor liefhebbers van doommetal en andere donkere muziekjes.

BENNY CALUWE