Projectomschrijving

SUNFLOWER BEAN Twentytwo In Blue (Lucky Number/N.E.W.S.)

Julia, Jacob en Nick zijn nog maar 22 (vandaar de lp-titel Twentytwo In Blue), maar sinds hun debuut Human Ceremony worden ze door zo wat iedere hippe blog de hemel ingeprezen en de Rolling Stone vindt ze zelfs dat ze de coolste band van het moment zijn. Misschien zit het mooie snoetje van Julia Cumming daar wel voor iets tussen, feit is dat deze drie Amerikanen weten hoe een goede song in elkaar steekt.

Een beetje van alle muurtjes snoepen, dat wel, vooral van de jaren 70 zonder dat het belegen klinkt. Zo hoor je in bijv. Burn It de heerlijke powerrock van The Runaways of Suzi Quatro. Als dat namen zijn die je niks zeggen, hou het dan gewoon op iets hedendaags als bijv. Starcrawler.

Een ander 70’s-element waar je niet omheen kunt is dat de stem van Julia verdraaid veel lijkt op die van Stevie Nicks. Dus jawel, Sunflower Bean heeft wel wat weg van Fleetwood Mac, inclusief het melige, iets wat niet eens als negatief moet gezien worden. En terwijl we toch bezig zijn met oude rakkers uit de gracht te halen, Memoria bezit dezelfde kracht van T. Rex terwijl Puppet Strings een bepaald Bonnie Tyler-gehalte heeft (aan u om te bepalen of dat nu erg is of niet).

Neen, alle gekheid op een stokje, uiteraard hebben de drie New Yorkers de juiste platen uit de collectie van ma en pa gehaald, maar ze hebben er wel iets zeer eigentijds van gemaakt.

Op 10 april staan ze in de Trix. We zouden eens naar Antwerpen gaan…

Facebook

Website

Twitter