Projectomschrijving

Onlangs verscheen van Tiny Legs Tim de liveplaat Live At Sint Jacobs dat een mooi beeld biedt op de livesterkte van deze Gentse bluesmuzikant. Tijd om de man eens te onderwerpen aan de fameuze tien vragen!

Welke rol speelt muziek in je leven?
Alles draait rond muziek. Alles heeft zijn plaats en waarde dankzij/omwille van de muziek, gitaar spelen, optreden, songs schrijven, platen maken,…That’s my life!

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Geloof het of niet, maar de eerste plaat die ik kocht was er een van John Lee Hooker. Ik was toen 11. That’s My Story, The Folk Blues Of John Lee Hooker. De interesse was al vroeg gewekt (lacht)

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Een tijd geleden speelde ik het voorprogramma van Richard Thompson. Ik kende zijn muziek natuurlijk, maar was er nooit echt diep op in gegaan. Die man live aan het werk zien in trio-bezetting, gitaar, bas en drum was een revelatie. Nul pose, nul show off, maar grandioos musiceren en samenspelen.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Bluebird, jonge blueshonden uit Gent. Maken trance wekkende psychedelische 60’s blues.
Cederic Burnside, klein zoon van RL Burnside. De man die de Mississippi Hill Country Blues in leven houdt. Geweldige drummer, zanger, gitarist, performer. Ik hoop hem binnenkort eens naar België te halen.
Lucious Spiller, bluesman uit Clarksdale, Mississippi. Totaal onbekend, maar de real thing en dat anno 2017.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ik heb geen specifieke number one. Maar ik wordt wel altijd gecharmeerd door oude bluesplaten, toen letters nog zelf ontworpen en getekend werden. Toen er effectief nog fysiek geknipt en geplakt moest worden. Dat geeft identiteit aan een ontwerp.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Altijd moeilijk om 1 iets te kiezen, maar ik ga voor een local hero (lacht). Tiger Tapes van Don Croissant aka Little Jimmy. Jimmy is een 73 jarige blues- en R&R veteraan afkomstig uit Ledeberg, Gent. Totaal ondergewaardeerd en in de obscuriteit. Nochtans is zijn Tiger Tapes (die hij alleen opnam op mini-disc in een hotelkamer op Kreta) een meesterwerkje van authentieke akoestische blues met internationale sound.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Hmm, alles heeft zijn bestaansrecht. ‘t is niet omdat ik er niets aan vind of het niet snap dat het geen waarde heeft. Dus ik pas liever voor die vraag.

Welke plaat doet jou wenen?
Boubacar Traoré And His Guitar. Dat is fantastisch mooie positieve melancholie…

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Nog nooit echt over nagedacht, maar misschien zou ik wel eens in de schoenen willen staan van iemand uit de niet-Westerse wereld. Als je de wereldbevolking neemt zijn er meer mensen met anti-westerse gevoelens dan andere, ik dacht zelfs bijna 70%. Ik zou Europa, Amerika wel eens willen beschouwen vanuit hun wereldbeeld.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Ik ben heel slecht in het onthouden en herkennen van gezichten. Het gebeurt regelmatig dat ik progammatoren of mensen waarmee ik heb samengewerkt tegenkom en ze niet meer herken of ze gewoon negeer. Dit kan worden geïnterpreteerd als arrogantie. Ik vind dat heel gênant omdat ik er niets aan kan doen en het al helemaal niet zo bedoeld is.

DIDIER BECU

Facebook

Website