DAVY DE SCHROODER (MAUDLIN)

Sassuma Arnaa, zo heet de derde plaat van Maudlin. Net uit op Consouling Sounds en op onze pagina’s omschreven als een album met zeven verschillende nummers, maar met dezelfde feeling voor goeie muziek. Tien vragen aan zanger Dav De Schrooder, hoewel de stouterik er maar acht beantwoordde. 

Welke rol speelt muziek in je leven?
Muziek is […]

ILA

Het was liefde op het eerste gehoor toen de klanken van Ila onze richting uitkwamen. Toegegeven, haar stem deed ons wel wat denken aan Selah Sue of Josefien Deloof, maar wat een songs zeg! Genoeg gepraat, luisteren naar de liedjes van Ila en tien prangende vragen!
Welke rol speelt muziek in je leven?
De grootste.
Wat is […]

PAS QUINTEN (MOUNTAINS TO MOVE)

We zeggen het nog een keer, op 3 maart (dat is een zaterdag) staat Mountains To Move op de planken van ons vierde Luminous Dash-festival in de Kinky Star. Alleen maar toegelaten indien men de tien Luminous-vragen beantwoordt, hier zijn de antwoorden van zanger-gitarist Pas Quinten.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Muziek stroomt door […]

FILIP TYSKENS (MANTIS)

Op 9 maart is hij er : Magnolia, het langverwachte debuut van de Belgische postmetal (of zo je wil postrock) band Mantis. De plaat wordt op vrijdag 9 maart in de Muziekodroom voorgesteld, samen met All We Expected. Enfin, reden om naar Hasselt te gaan en tevens een reden om tien vragen te stellen […]

SANDER MANGELSCHOTS (MOUNTAINS TO MOVE)

Op 3 maart geven we er in de Kinky Star nog eens een goede lap op met de vierde editoie van Luminous Fest. Aftrappers van dienst, de geweldige Mountains To Move, maar eerst moet Sander wel de tien verplichte vragen beantwoorden!

Welke rol speelt muziek in je leven?
Het wiegt me in slaap en het geeft […]

PHILIPPE VAN LEUVEN (MOUNTAINS TO MOVE)

Op 3 maart geven we weer van jetje in de Kinky Star. Curtis doet Unknown Pleasures, Pink Room garagerock en Mountains To Move waar ze goed in zijn : emo met zo waar een vleugje shoegaze. Maar eerst de tien vragen aan bassist Philippe.

Welke rol speelt muziek in je leven?
De rol die muziek speelt […]

GLENN ‘AIME’ JANSSENS (PINK ROOM)

Het zal ondertussen wel tot je doorgedrongen zijn, maar op 3 maart gaan we alweer van bil (in a manner of speaking) in de Kinky Star met alweer een nieuwe editie van Luminous Dash Fest. Curtis doet Unknown Pleasures, Mountains To Move iets met shoegaze en Pink Room zal voor vette garagerock zorgen. De […]

JONAS CALU (PINK ROOM)

Nog een paar weken geduld (echt!) en we zijn op 3 maart alweer aangeland aan de vierde editie van Luminous Dash Fest. Back in de Kinky Star, met op de affiche Curtis, Mountains To Move en de garagerockleveranciers van Pink Room. Tien vragen aan drummer Jonas.

Welke rol speelt muziek in je leven?
De meest belangrijke […]

BART COCQUYT (PINK ROOM, ALLOCHTOON)

Op 3 maart trekken we weer naar de Kinky Star om er de vierde editie van Luminous Dash Festival neer te zetten. Op de affiche Mountains To Move, Curtis die volledig Unknown Pleasures van Joy Division zal brengen en als tweede op de affiche : recht uit Gent, Pink Room. We vroegen aan zanger/bassist […]

JANNE VANNESTE (MONSKOPOLI)

Zo’n vier jaar geleden zat Janne Vanneste bij The Happy (een supergroep met Reinhard Vanbergen, Charlotte Caluwaerts en Isolde Lasoen), maar sinds kort heeft ze haar eigen project uit de grond gestampt: Monskopoli. Omdat we van geen leugenaars houden, leggen we meteen maar de waarheid op tafel: de dromerige, vrij donkere en verwarde sound […]