Auteurs


Ann Cnockaert

Over: Ann Cnockaert

Ann is gepassioneerd door reizen, muziek en fotografie. Na heel veel concerten in binnen en buitenland en geïnspireerd door de Manchester muziekscene besloot Ann om samen met Didier Becu de website Luminous Dash op te richten.
Bart Van den Bosch

Over: Bart Van den Bosch

Al van kinds af aan heeft Bart de muziekmicrobe serieus te pakken. Eerst al luisterend, later al drummend en dankzij Luminous Dash nu al schrijvend, ontdekt Bart de wondere wereld van de muziek. Hey hey, my my rock and roll will never die!
Bart Verlent

Over: Bart Verlent

Al sinds mijn jonge jaren heb ik een grote passie voor muziek gekweekt, die is enkel nog maar gegroeid. Muziek die buiten de lijntjes kleurt spreekt mij het meest aan, maar als het goed gemaakt is heeft het mijn volledige aandacht. Of het nu jazz, funk, soul, gothic, wave, elektro, pop, rock, world is het maakt niet uit genres zijn er enkel om in vakjes te stoppen, en daar hou ik niet van.
Bert Wynsberghe

Over: Bert Wynsberghe

Bert schrijft wel eens een tekst. Bert maakt wel eens muziek. Toen bedacht Bert dat hij ook wel eens over muziek zou kunnen schrijven. Enter Luminous Dash.
Björn Comhaire

Over: Björn Comhaire

Björn Comhaire is masterstudent Journalistiek aan de UGent en freelance fotograaf. Behalve voor Luminous Dash doet hij ook regelmatig foto opdrachten voor de gemeente Aalter. Je kan zijn portfolio bekijken op www.bcphoto.info
Bootsie Butsenzeller

Over: Bootsie Butsenzeller

Bootsie Butsenzeller is de nom de plume van Geert Budts. Zelf muzikant, deejay en producer in hoofdberoep, en dus meer dan genoeg muziek/vinyl-freak om nog steeds platen te kopen én er bovendien nogal graag enige woorden aan vuil te maken. Dat deed hij voorheen zo'n zeventien jaren bij het helaas ter ziele gegane Rif Raf en nu dus voor Luminous Dash.
Didier Becu

Over: Didier Becu

Als kleuter kocht hij plaatjes, en op de kaap van net geen vijftig is daar niets aan veranderd. Als tiener bracht hij met een versleten typmachine en een kopieermachine zijn eigen fanzine The Original Sin uit. Eens de wereld van de papieren fanzines uitgeteld was en de cyberwereld het voor het zeggen had, werkte hij intens mee aan allerlei websites, van Indiestyle, Musiczine, Concertmonkey, Dark Entries tot het gothic-getinte Peek-A-Boo. Toen hij er rotsvast van overtuigd raakte dat de toekomst van de muziek in België lag, richtte hij samen met Ann de website Luminous Dash op. Een muziekzine dat alles tracht te beogen, maar zijn pijlen vooral gericht houdt op wat er zich in dit Belgenlandje afspeelt, en tevens een weerspiegeling is van zijn eigen muzikale denken: underground en mainstream netjes naast elkaar, muziek is immers gemaakt om gehoord te worden, wel het liefst met een punkattitude.

Over: Els Cocquyt

Gentse crazy cat lady en motorchick met een grote liefde voor muziek en specifiek die met een duister kantje die je meeneemt naar een andere wereld. "The point of good music is to effect the soul".
Emilie AUSSEMS

Over: Emilie AUSSEMS

Emilie studeerde Journalistiek en schrijft voor Luminous Dash om twee van haar grootste passies te combineren: schrijven en muziek.
ERIK DHEER

Over: ERIK DHEER

Ik kan geen noot muziek spelen ( gelukkig misschien voor vrouw en kinderen) maar mijn passie voor muziek is er niet minder om. Ben een kind van de jaren tachtig en was als 15 jarige zwaar onder de indruk van de debuut L.P. van Big Country – The Crossing die mijn muzieksmaak als tiener serieus beinvloedde. Onder andere The Alarm,The Church,The Cure… kleurden deze verder in. Grunge uit de jaren 90 was niet echt mijn ding,ik had het meer voor de Britpop met groepen als Shed Seven,Echobelly. Heden ten dage heb ik echt een boontje voor Belgische groepen en ben daarvoor bij Luminous Dash aan het goede adres. Ik schrijf sinds oktober 2017 sporadisch een recensie, bij voorkeur over jonge Belgische groepen. Is er nog tijd over dan spring ik op de koersfiets en durf zo al eens aan de Ronde Van Vlaanderen of Luik Bastenaken Luik meedoen.

Over: Felix Sandon

Felix Sandon werd geboren op de dag dat Herman Brusselmans stopte met drinken. Mechelen is de stad waar hij woont, ademt, treinen spot, naar zijn muze zoekt en schrijft. Naast muziekrecensies vloeien er ook gedichten en kortverhalen uit zijn pen. In een ideale wereld zou hij dan ook het liefdeskind zijn van Herman de Coninck en Bruce Springsteen. Of van Stephen King en Kendrick Lamar.
Gert Vanlerberghe

Over: Gert Vanlerberghe

Gert Vanlerberghe is romanschrijver, podiumdichter en frontman van onder meer de Antwerpse band Hersencellen. Al vijf jaar organiseert hij het poëzie- en muziekpodium Ballonnenvrees. Daarnaast verslindt hij boeken en is hij – u raadt het nooit – een groot muziekliefhebber. Met The Cure, Godspeed You! Black Emperor, The Mars Volta, Sonic Youth, en ook steeds vaker de undergroundscene van eigen bodem, kan je hem altijd blij maken.
HANS VERMEULEN

Over: HANS VERMEULEN

In welke muzikale wateren peddel ik wel een keer graag? Indierock, alternatieve gitaarrock, postcore, progressive rock, postpunk, but what’s in a name? Opgroeien deed ik met eighties pop waarvan ik vandaag nog vooral ABBA, early Pet Shop Boys, Kim Wilde, Prince en Michael Jackson onthoud. Het album Kick van INXS, deed me richting gitaarmuziek lonken en dan kwamen daar al gauw bands al Jane’s Addiction, The Cure, Sonic Youth, Pixies en Soundgarden om de hoek loeren. Het zijn wellicht vooral Robert Smith en Thurston Moore die mijn huidige state of musical mind gevormd hebben. Mijn hobby’s? Mijn kindjes (my pride and joy), voetbal (spelen en kijken), ski, muziek (altijd en overal) en zeker ook fotografie (waarin ik me steeds verder probeer te ontplooien).
Jens Huylebroeck

Over: Jens Huylebroeck

Steeds overal op het web op zoek naar nieuwe geluiden en vooral fan van de kleinere podia. Geen mens voor er koffie in zijn lijf zit en schrijft waarschijnlijk over muziek omdat hij niet erg goed is in zelf muziek maken. Een zwak voor for postpunk, postrock, noise, alles uit de garage, DIY, shoegaze, ambient en specifieke interesse voor alles van eigen bodem.
JESSE DE MEULENAERE

Over: JESSE DE MEULENAERE

Jesse De Meulenaere is 21 jaar en student journalistiek. Met scherpe pen ontleedt hij de nieuwste releases en opkomende bands. Jesse heeft een voorliefde voor kwalitatieve pop, rock en alles waar hij vanbinnen warm van wordt. Af en toe durft hij ook eens een foto te nemen.
Johan Ruys

Over: Johan Ruys

Als fotograaf, digitaal kunstenaar en grafisch vormgever, steeds op zoek naar dat mooie plaatje. http://johanruysmail.wixsite.com/openframe
Kris Croonenberghs

Over: Kris Croonenberghs

Kris werkt als begeleider in een psychiatrisch centrum, we horen u de woorden van Stijn Meuris al denken: Hoe hoger de hekken, hoe gekker de gekken, aan welke kant van het hek? Hij is al meer dan 20 jaar bijna volwassen en vader van 2 zonen. Hoewel hij zelf niet muzikaal is, kreeg hij muziek met de paplepel mee. Als concertfotograaf heeft hij zijn plaatsje in de muziekwereld kunnen vinden (daar van voor, voor het podium). Online is hij ook te vinden als ClicksOfConcerts.

Over: Lindsi Dendauw

Lindsi Dendauw weet nog altijd niet wat ze wil worden wanneer ze groot is maar schrijft in de tussentijd stukjes over muziek en waarom je niet altijd twee dezelfde kousen hoeft te dragen. Ze is ook oprichter van Girls go BOOM, een organisatie die meer meisjes wil zien lawaai maken op een podium.
Marc Timmers

Over: Marc Timmers

Muziek en fotografie zijn beide een passie, mooi toch als je dit kan combineren. Daytime kinesist en nighttime fotograaf met men roots in de Punk, Wave en Rock & Roll maar na 30 jaar in het muziekcirquit sta ik open voor alle muziek als het maar goed gebracht wordt

Over: Maritsa van Iterson

Na vier jaar full time en meer in het werkveld te staan, besloot ik toch iets anders te doen. Iets wat ik met hart en ziel kan doen en niet iets waar ik denk: verstand op nul en gaan.Ik werd opnieuw student op mijn 23 jaar. 2017-2018 is mijn eerste jaar dat ik student journalistiek ben aan de Arteveldehogeschool. Van jongs af aan ben ik altijd al gebeten geweest door muziek en media. Als klein meisje tokkelde ik maar al te graag op de piano of de gitaar, waar een micro niet kon ontbreken. Later ging ik naar de toneelschool (theater-musical-zang) en ik ging kijken naar (bijna) alle concerten en musicals in de Capitole of de Vooruit in Gent. Ook nu is muziek nog steeds aanwezig: elke woensdag heb ik zangles, ik ben vrijwilliger bij de radio én sinds kort ook lid van Luminous dash! Er gaat geen dag voorbij waar ik niet bezig ben met muziek. Music was my first love and it will be my last.
Mark Van Mullem

Over: Mark Van Mullem

Mark staat op met muziek en gaat ermee slapen. Opgegroeid in de jaren tachtig en negentig en dus nog steeds niet vies van een flinke portie new wave of post punk en het betere eighties-werk, maar je maakt hem ook blij met sommige grunge-overlevers, de betere indie, post rock of slow core. Mark luistert ook naar kleinkunst en singer-songwriters en symfonische rock. Oh, en jazz natuurlijk, een recentere passie van Mark. Marks grootste muzikale held is David Bowie. Mark is ook fan van Belpop, ook van wat nu in de scene lééft. En er leeft veel, heel veel. Belpop is 'alive and kicking'. Psst: Mark is ook fan van Simple Minds. Veel tijd om thuis naar muziek te luisteren heeft Mark paradoxaal genoeg niet want, veelal is hij wel te vinden op een concert in binnen- of buitenland, op een muziekquiz of op een andere culturele activiteit. Soms trekt Mark ook op pad met zijn spiegelreflex, de resultaten vind je dan later op flickr.com. Mark wandelt jaarlijks zijn 100 kilometertjes in het Bornemse ommeland (de beruchte Dodentocht), hij is actief in het socio-culturele leven en pikt graag een tentoonstelling mee, bij voorkeur over hedendaagse kunst of fotografie, al dan niet tijdens een city-trip, liefst ook gecombineerd met een concertje, en zo zijn we weer bij de muziek. Schrijven over muziek heeft Mark altijd al gedaan. Tot enkele jaren nog via een eigen blog, 'The Markec Files'. Als een van de medewerkers van het eerste uur pleegt hij sinds 2005 stukjes over voornamelijk cultuur en met name muziek voor 'Mechelen Blogt'. En sinds 2016 maakt Mark deel uit van de Luminous Dash-familie.
William Massy

Over: William Massy

Massy noemt zichzelf geen fotograaf...al trekt hij bijna dagelijks foto's

Over: Nel Mertens

Nel Mertens, een late dertiger die overweegt om zich voor eeuwig jong voor te doen en muziek helpt daarbij enorm ! Sinds mijn dertiende ben ik vrijwel verslaafd aan muziek en dan vooral binnen de rock, metal, gothic, new wave en punk-scene. Als alleenstaande moeke van Bas (4), schrijfster van poëzie en zorgcoördinator in twee Gentse Freinetscholen blijft muziek een heel belangrijk stuk van mijn leven innemen. Muziek spelen, beluisteren, concertje doen, naar festival gaan; Om energie uit te putten, energie in te steken, te ontspannen, rijker te worden... Aangezien zowel muziek beluisteren, uitgaan als schrijven sowieso al belangrijk zijn voor mij, was Luminous Dash 'the place to be' en vul ik graag het schrijversteam aan.
Nick Nullabee

Over: Nick Nullabee

Permanent onhip. Werkelijk! De man verzamelt, godbetert, CD’s. Wortels in Duitse schlagers op bandopnemer, tophits van pakweg Glenn Medeiros en Billie Ocean op verzamelcassettes, via eerste aankoop MC Hammer al gauw gereformeerd: het kostte welgeteld de nog steeds beste CD van de afrekening (de derde, dus) en een clipje vol cheerleaders en een oude man die aan het begin heen en weer deint op zijn borstel om de grunge tot Leitmotiv te accepteren. Toegegeven: hij droeg ook een “Kill Your Idols” T-shirt, vond initieel “The Black Album” de beste van Metallica en kan tot op vandaag lachen met Limp Bizkit. Gelukkig kwamen Prodigy, Underworld en Chemical Brothers net langs toen hij een late New Waveperiode meemaakte (Gothic en informatici, weet je wel). Folk, Latin, Jazz, Hiphop en, omdat het kan, Pop werden geleidelijk aan de brede smaak toegevoegd. Enige nadeel: hij hoorde reeds zoveel kwaliteit dat hij nog moeilijk tevreden te stellen valt. Werkelijk! Permanent onhip.
Patrice Hoerner

Over: Patrice Hoerner

La passion de la photo concert est venu comme un tilt voici désormais près de 3 ans. Impossible d'expliquer. C'est venu d'un coup. Un long chemin avec beaucoup de travail, autodidacte complet, avec des déplacements non seulement en Belgique mais aussi en France, Allemagne, Pays-Bas, sans compter. Toujours le défi de vouloir en faire davantage, mais comme toutes les passions, on donne surtout de son temps. une photo n'est jamais l'autre, donc elles sont toutes travaillées de façon différentes. Et quand je travaille les photos d'un groupe, c'est toujours en écoutant leur musique pour tenter de faire ressortir leurs mélodies en photos. Mes styles sont plutôt dans le monde Dark, de la New-wave en passant par l'EBM, cold, shoegaze, darkwave... J'arrive bientôt à mes 50 ans mais cette passion est vive, continuer, encore et encore et fier de participer à la vie de Luminous Dash ! A bientôt pour de nouvelles aventures ensemble!
Patrick Bruneel

Over: Patrick Bruneel

Ik schrijf eigenlijk voornamelijk reviews en nu en dan een artikel voor het tweemaandelijkse magazine Gonzo (Circus). Luminous Dash is echter een te sympathieke website om te negeren. Zodoende schrijf ik met tussenpozen enige reviews over voornamelijk 'rare' muziek die anders misschien niet aan bod zou komen. Niet dat onze muzikale smaak zich daartoe beperkt, integendeel. Concertgewijs voornamelijk te vinden in thuisstad Kortrijk, met een voorkeur voor het legendarische punkhol de Pit's.
Quinten Jacobs

Over: Quinten Jacobs

Quinten is curator van onze ‘Luminous Belge’-playlist op Spotify en kiest maandelijks onze vi.be-tip. Heeft een voorliefde voor duystere schoonheid en eigenzinnige indie.
SANDRA REGENT

Over: SANDRA REGENT

Naast haar job als lerares in de multiculturele Open School is Sandra al sinds haar kinderjaren een echte muziekfreak en ook de dansvloer maakt ze regelmatig onveilig. Ook in muziek staat alles in het teken van openheid: van Neil Diamond, Fleetwood Mac naar Anne Clark, Gary Numan, Sisters of Mercy, Human League en Simple Minds met zijsprongen naar Queen, U2, AC/DC, Guns N’ Roses en weer terug naar eigen land voor Neon Judgement, TC Matic, The Scabs, Gorki (en ja ook New Beat... voor de dansbenen). Tegenwoordig vertoeft ze in het muziekwalhalla van soul, funk, wave, electro/pop, indie en rock maar ook modern klassiek zoals Nils Frahm & Max Richter. En vooral niet te vergeten: het geweldige talent van eigen bodem dat onuitputtelijk blijkt. Metal & co ligt niet direct in haar interesses maar zeg nooit nooit! Ze schrijft zoals ze het hoort, voelt én beleeft: geen fancy woorden, geen moeilijke terminologie... Muziek is haar passie en zuurstof.
Steve Weemaels

Over: Steve Weemaels

Werkend aan de Erasmushogeschool Brussel, levend in West-Vlaanderen, gitaarspelend sinds mijn 14de, gitarist zijnde bij de band Bluelink, en tussen dit alles, de gaatjes opvullend als schrijver voor Luminous Dash.
THEO DE RYCKE

Over: THEO DE RYCKE

Theo is al jaren gepassioneerd door muziek,fotografie en reizen. Na enkele jaren afwezig te zijn in de frontstage voor diverse podia, heeft hij de draad van de muziekfotografie terug opgenomen. Zijn muziekvoorkeur ligt bij het hardere genre en de zwaardere metalen, maar hij kan ook genieten van wat rustiger werk. Als fotograaf heeft hij ook een breder spectrum, zo staat hij niet enkel voor een podium, maar kan je hem ook aantreffen met zijn camera in de natuur of in een of ander verlaten oord.
MATHIAS BEX

Over: MATHIAS BEX

Mathias is een grafisch ontwerper met een passie voor noisemuziek. Als hij niet op zoek is naar nieuw talent, vind je hem terug op het podium met zijn eigen band: Skiska Skooper.
Wout Meganck

Over: Wout Meganck

Wout Meganck, geboren in 1973, op 16 augustus. Dezelfde verjaardag als Madonna, Charles Bukowski, Kevin Ayers en Rocco Granata. Zo uiteenlopend als stijl van zijn lotgenoten is ook zijn muzieksmaak. Het is simpel : er is gewoon goede en slechte muziek, de stijl is niet van belang. Steeds op zoek naar nieuw geluid kiest hij platen vaak uit op basis van de hoes met vaak verassend resultaat. Wout is een echte muziekverzamelaar, als het goed is wil hij een fysieke drager meestal op cd maar graag ook op vinyl, gewoon om het te hébben. De verzameling is gestart in 89, de eerste plaat was Appetite for destruction van Guns ‘N Roses, de initiële hoes uiteraard. Ondertussen is de verzameling zeer eclectisch gegroeid met allerlei verschillende genres.
XANDER VERZELEN

Over: XANDER VERZELEN

Xander is één van de jongste schrijvers van het Luminous Dash-team. Noise, punk, hardcore is zijn ding. Hij schrijft veel over beginnende bands die een duwtje in de rug nodig hebben. Naast schrijven is hij ook nog bassist van de noiseband Dr.DavyWinedoor.

Over: Yves Schelpe

Kind van 1985, bezeten door elektronische muziek van alle vormen en alle uithoeken van de wereld - zolang er maar emotie en oprechtheid in zit, maar daarom zeker niet vies van een vleugje gitaar of een snuifje strijkers en blazers om een jazzy of triphop kantje aan te snijden. Bezieler van het elektronisch muziek project Psy'Aviah. Sterk beïnvloed en geïntrigeerd van het oeuvre van Moby, Röyksopp, Praga Khan, Faithless, Weezer en Underworld.
Yves Van der Straete

Over: Yves Van der Straete

Yves Van der Straete geboren in 1968 grote liefhebber van muziek in de brede vorm gaande van Pink Floyd, Roxy Music, Nitzer Ebb, Joy Division, Siouxsie, Sisters of Mercy, Einsturzende Neubauten, Killing Joke, Swans, Leather Strip, Yello, Tuxedomoon, Neon Judgement, Miles Davis, Keith Jarrett en de opera’s van Puccini en Wagner . Wanneer er een goede beat is verlies ik graag mezelf op de dansvloer: liefst op EBM, Industrial, Noise, New Wave en Gothic.
ZLANDER

Over: ZLANDER

Na een mislukte gooi naar het presidentschap van Moldavië besloot Zlander (°1986) het maar op zijn doorsnee job als leerkracht te houden, afgewisseld met vrijwilligerswerk bij Gratis in Gent, Luminous Dash en sporadisch bij de Zapatistas – al staat de medewerking daar al jaren op een laag pitje.