Er is echt iets van aan. The Future sounds female. Er staan niet alleen veel vrouwen op de affiche van Sonic City in november,  want in een breder spectrum bekeken grijpen vrouwen overal hun gitaar en de macht.

Indierockhelden (jaren negentig jawel) Throwing Muses en Belly komen terug aan de oppervlakte. Kristin Hersh, frontvrouw van Throwing Muses tourt deze maand in de UK en neemt hiervoor Fred Abong mee, haar vroeger bandlid. Ze heeft een kersvers album onder de arm, Possible Dust Clouds. Uit dezelfde band en uit The Breeders afkomstig greep ene Tanya Donelly 27 jaar geleden de solomacht en richtte Belly op. Welnu, Belly verrijst na 23 jaar met de plaat Dove.

 

Fred Abong himself dan komt op 29 juni met de ep Homeless aandraven, die hij voorstelt tijdens zijn tour met Kristin Hersh.  Voer voor fans van The Replacements, Kristin Hersh, Buffalo Tom en Bettie Serveert. De ep bevat 6 nummers die in Rhode Island zijn opgenomen. Het is zijn grote terugkeer op het rockplatform na zijn bijdrage aan het geweldige Star van Belly in 1992.

Het nummer Snow Goose And Me schreef hij 2 jaar geleden met Tanya Donelly: