Zaterdag vindt de finale van De Beloften – voor de veertiende keer – plaats. Zes aanstormende bands strijden hier om de titel in het Coyendanspark te Gent. Veel goesting, zenuwachtigheid en spanning zullen ook nu weer enkele van de ingrediënten zijn van het gezelligste muziekconcours van Vlaanderen.

Diversiteit is troef met de hiphop van Pjay, het kwetsbare Leonore, de melancholie van Low Land Home, het dansbare Walmok, de romantiek van The Leslies en de postpunk van Lagüna.

Stemmen voor de publieksprijs kan je nu al via de Facebookpagina van De Beloften en kom vooral kijken, aanmoedigen en ontdekken vanaf 16u in het Coyendanspark. De winnaar van de vorige editie – Lip Service – speelt bovendien een afsluitende set.

De zes finalisten werden door een onafhankelijke demojury met professionals uit de sector gekozen uit maar liefst 237 inzendingen. Alle finalisten krijgen een kwartier de tijd om zich live te bewijzen voor het publiek en een zeskoppige jury. De winnaar van de finale wordt een jaar lang begeleid door muziekclub Democrazy met veel speelkansen, repetitietijd, extra communicatie en veel goede raad. Voor veel bands betekende de overwinning van De Beloften een springplank naar verdere successen.

Praktisch:

Waar? Coyendanspark, Gent

Wanneer? Zaterdag 16 september om 16.00u

Inkom? Gratis

 

Daarna kun je naar de Kinky Star voor het Luminous Dash-festival!

 

MATHIAS BEX