Het achtkoppige Evil Empire Orchestra is al bezig van 2015. Ze brengen een heerlijke cross-over van funk, soul, jazz en psychedelica. Zangeres Kimberly Dhondt zong in het verleden bij Hooverphonic tijdens hun In Wonderland tour.

Kimberly heeft een stem als een klok, waarin je de warmte en breekbaarheid hoort van Beth Gibbons en de gedrevenheid van Janis Joplin. Een strak swingende ritmesectie en een hechte driekoppige blazerssectie maken het geheel af.

De bandleden verdienden hun sporen bij Internationals, El Tattoo del Tigre, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en Creature With The Atom Brain. In oktober vorig jaar bracht het orkest hun debuut-ep uit op het Amsterdamse Dox Records. Sindsdien is de band volop aan het spelen in België en bij onze noorderburen.

Evil Empire Orchestra is een oerband die even zedeloos als gezwind alle heilige muziekhuisjes sloopt. Het is een band die je moet horen, zien en voelen.

Op donderdag 10 mei kan je ze gratis aan het werk zin in het Antwerpse Trix-café en op 13 juni spelen ze in het Antwerpse Cultureel Ontmoetingscentrum Nova.

Facebook