De Duitse band Grausame Töchter is moeilijk in één genre te vatten; Electronic Body Music, Industrial, Punk, hier en daar een stukje klassiek er bij… elk genre op zich doet te kort aan wat ze brengen. Hoewel de acts en het hele podiumgebeuren meestal bloedheet zinderen, zijn de nummers doordrongen van een emotionele kilte en een aparte vorm van agressie (Als agressie apathisch kan zijn, dan is het wellicht dit wat we bedoelen…). Slagwerk en gitaren zijn sadomasochistisch hard en strak en zangeres Aranea Peel sluit zich volledig in dit plaatje in.

Eén ding is zeker: al je zintuigen zullen er aan geloven zaterdag. Geen woord zal onberoerd laten, slechts enkele cm huid ongezien, geen noot niet tot in het diepste van jezelf door gedrongen. Geen enkele reden goed genoeg om dit te missen dus, want dit is niet zomaar een optreden, maar een totaalgebeuren.

Ook het Duitse Dynastie is het meer dan waard om uit uw kot te komen zaterdag. Doorheen de 22 jaar dat de groep al bezig is, zijn de nummers Time To Reflect en Death Hurts ook – buiten de scène! – blijven plakken in discotheken. De naam van de band komt van ‘dynamic’ en ‘nasty, maar vooral het dynamische van de band springt er toch steeds uit: elektronische drums klinken sterk doorheen de nummers en nodigen sowieso uit tot dansen !  Deze worden gevolgd door drijvende synth-lijnen en de heerlijke donkere stem van Kai Trautmann.

Een avond om naar uit te kijken… !

https://www.facebook.com/GrausameToechter
http://www.grausame-toechter.de/

https://www.facebook.com/dynastie.band/
http://dynastie-musik.de/