Daniel Avery (31) is een Londense producer die zich graag in de wereld van de donkere techno en elektronische dansmuziek beweegt. In 2013 debuteerde hij met Drone logic en op 19 januari 2018 komt hij met een nieuwe ep Slow fade. Op 6 april wordt die gevolgd door cd die Song For Alpha zal heten.

Met de nieuwe cd wil Avery muziek maken die zowel thuis als in de club tot zijn recht komt. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen leven dat zich constant beweegt tussen nachtclub en vliegtuig, tussen passagierszetel en hotelkamer.

Het is in die “tussentijd” dat Avery nieuwe energie vindt en erin slaagt om zijn muzikale vocabularium uit te breiden. Hij zoekt en vindt daarbij een evenwicht tussen de klanken van big room muziek en de kleine uurtjes waarin ze wordt gemaakt.

Daniel Avery: “I’ve become increasingly interested in those moments in a club when the outside world becomes little more than an inconsequential thought at the back of your head. Eyes closed as opposed to hands in the air. A light emerging from the darkness – this is the idea I repeatedly returned to in the studio. The more time you spend with it the deeper you fall.”

BJORN COMHAIRE