Op zaterdag 21 oktober is er in de GC Volkskring in Lede de tweede editie van

Indietronicfest.
Net zoals op de vorige editie gaat de organisatie ook dit jaar voor inventieve, kwalitatieve én verrassende elektronische muziek uit eigen land.

In de grote zaal van het cultuurcentrum staan de live-concerten en de eerder ‘kinetische’ DJ-sets geprogrammeerd.
De Foyer wordt éénmalig omgetoverd tot een loungebar met aangepaste muziek en dito drankjes.

 

Dit zijn de live-bands:

Meteor Musik speelden reeds op Pukkelpop en Laundry Day, doch  recent haalden ze de nationale pers met hun live-bewerking – in het Brusselse planetarium- van de cult-klassieker Planètes van Jean Hoyoux. In Lede brengen ze hun eigen uitgesproken ‘kosmisch’ materiaal, mét authentieke ruimtepakken en prachtige visuals.

Milan W is bij het bredere publiek ook wel bekend als de begenadigde gitarist van de fenomenale rockband Flying Horseman. In zijn vrije tijd maakt hij echter elektronische muziek die sterk refereert naar Aphex Twin of Boards of Canada.

Gin Devo is met zijn groep Vomito Negro al decennia lang een cultheld in de internationale industrialscène. De man is bovendien een fervent gebruiker van authentieke modulaire en analoge synthesizers. Uitsluitend met behulp van dergelijke machines bracht hij in 2016 het verrassend dansbare album Electrotheque uit, dat hij live zal spelen op Indietronicfest.

De jonge honden van FÄR produceren downtempo elektronische muziek die tegelijkertijd donker, dreigend maar ook subtiel en fragiel is. Invloeden van bv Balam Acab, Fever Ray of The Knife zijn onmiskenbaar. Maar ook de obscure synthwave uit de jaren ’80 is duidelijk hoorbaar in hun aparte sound die ze zelf omschrijven als ‘Future bass’.

Tot slot biedt Indietronic ook bewust een podium aan lokale creatievelingen. De organisatie is dan ook heel blij dat er op ons festival vier Leedse producers/muzikanten/DJ’s langskomen voor eigenzinnige DJ-sets. DJ Polska en Philippe Vlaemminck spelen in de grote zaal. Saints by Nite en DOiGSvEN kan je bewonderen in de Foyer.
Kaartjes kosten in voorverkoop 10 eur, aan de kassa 15.

Facebook