Het doel van Luminous Dash is ondertussen bekend. Ons amuseren (liegen is toch zo stom!), maar we willen tevens de Belgische muziekscène de aandacht geven die het dubbel en dik verdient.
Dit jaar hebben we in en tijdspanne van drie maanden twee festivals in de Kinky Star georganiseerd waarvan we mogen zeggen dat het een zeer groot succes was.

Volgend jaar komt daar nog heel wat bij. Uiteraard blijven we onze lieve vrienden van de Kinky Star trouw (noteer alvast maar 10 maart in je agenda!), maar we gaan ook andere oorden verkennen. We zijn volop bezig met de voorbereiding van een event in La Zone in Luik, en tal van andere plaatsen. De reden is simpel: we willen dat de bands gehoord worden, overal.

Het derde Luminous Dash-Festival zet nog eens zijn tenten in Gent op. Deze keer is het in muziekcafé De Kleine Kunst, en wel op 10 februari.

Het café vind je op de Fernand Lousbergkaai 99, niet ver van de Dampoort.

Op de affiche hebben we twee bands voor jullie.

Allereerst is er de noise van Skiska Skooper uit Diest. Inderdaad de band die op de eerste editie menig toeschouwer omver blies. Zelf durven we te zeggen dat deze band het wel eens zeer ver zou kunnen schoppen. Skiska Skooper timmert hard aan zijn weg en is ondertussen een trio geworden. De stijl? Wel, laat het ons op een kruisbestuiving houden van Cop Shoot Cop, Shellac en Kapitan Korsakov.

We houden van diversiteit, en dus kozen we als tweede band de alsmaar meer populair wordende The Leslies. Psychedelische poprock met een zeer grote aandacht voor verslavende melodie.

DIDIER BECU