Zouden er nog rockstervelingen zijn die een introductie nodig hebben bij het horen van de naam Brant Bjork? Een opfrisserke misschien? De man ziet er vervaarlijk uit en verdiende legendarische sporen bij ondermeer  Fu Manchu maar zijn ronkende titel als ‘godfather of desert rock’ werd hem vooral ridderlijk toebedeeld door zijn slagwerk bij Kyuss. Zonder Kyuss geen Queens Of The Stone Age.

Ondertussen zijn we al aan soloplaat 13 toe. Die zal Mankind Woman heten en wordt door Heavy Psych Sounds Records uitgebracht op 14 september. Hij schreef de plaat voor het eerst samen met zijn Low Desert Punk Band gitarist Bubba Dupree. Het zal niemands mond van verbazing doen openvallen te lezen dat Kyuss-bassist Nick Oliveri ook weer zijn duit in het zakje doet .

Fun fact.. Brant Bjorks echtgenote, Zaina Alwan, heeft haar villa in de Californische woestijn omgevormd naar een opnamestudio, Zainaland dus J De meeste tracks werden hier opgenomen, de rest in de home studio van Bjork in Venice Beach.

Het album zou een ‘modern classic sound’ uitdragen, we mogen ons dus aan een vintage jaren ’60 – ’70 geluid verwachten. Ingrediënten zullen dus alweer jazz, blues, funk en vette gitaren zijn. Tekstmatig gaat de plaat over hypocrisie, sexisme, racisme en de dagelijkse strijd om in de Amerikaanse samenleving rust, liefde en samenhorigheid te ambiëren.