Na een zeer geslaagde passage in De Handelsbeurs twee jaar geleden komt de Amerikaanse singersongwriter Donavon Frankenreiter opnieuw naar België. Op vrijdag 12 oktober in het MEC Staf Versluys in Bredene is dat.

Vooraleer hij aan zijn muzikale carrière begon, was de goedgemutste Donavon een professioneel surfer. Op achttienjarige leeftijd ving hij aan met muziek maken. Eerst met anderen waaronder de band Sunchild waarmee hij twee albums uitbracht, maar vanaf 2001 richt Donavon zich op solowerk. Nummers als Free, It Don’t Matter of Shine zijn intussen echte klassiekers geworden.
De laid-back vibe van zijn authentieke surfrootsmuziek spreekt al meer dan twee decennia tot de verbeelding van vele muziekfans en hij is dan ook een graag geziene gast in clubs en op festivals.
De support wordt voorzien door de lokale helden van Seagulls. Pas terug uit Australië barsten ze van de inspiratie en in het MEC Staf Versluys spelen ze een echte thuismatch.
Tickets kosten 15 Euro in voorkoop en zijn beschikbaar vanaf 17/5 om 11.00 uur of via www.stafversluyscentrum.be of op het nummer 059/ 56 19 60.

Photo (c): Getty Images