Does humor belong in music? Frank Zappa(1940-1993) kende het antwoord op zijn eigen vraag maar al te goed. Zappa was behalve een muzikaal genie ook een gevierd humorist. En niemand onstnapte. Voor Zappa had iedereen het recht om uitgelachen te worden. Op 16 oktober 2017 zal Dweezil Zappa en zijn indrukwekkende groep in de Henri Le Boeuf-zaal van de Bozar de muzikale geschiedenis van vader Frank (wiens debuut Freak out in 1966 uitkwam) eren. De Bozar organiseert dit niet te missen event in samenwerking met Greenhouse Talent.

Bijna dertig jaar geleden speelde Frank Zappa zijn laatste concert op Belgische bodem in velodroom ‘t Kuipke in Gent. De gevierde humorist, componist, gitarist en dirigent trok alle registers open en gaf er zijn laatste masterclass in geniale gekte. Op maandag 16 oktober 2017 eert de al even geweldige Dweezil Zappa met zijn band het muzikale erfgoed van zijn vader. Onder het motto accept no substitutes blies hij met Zappa plays Zappa het werk van zijn vader nieuw leven in.

Verwacht je aan doorleefde versies van composities uit zowel het oeuvre van The Mothers of Invention als Zappa senior. Bobby Brown Goes Down, Peaches En Regalia, Little Jewish Princess, Goblin Girl, Why Does It Hurt When I Pee?, Let’s Make The Water Turn Black, Disco Boy, Valley Girl, Tities ’n Beer,… die klassiekers zouden wel eens voorbij kunnen komen, of andere krakers. Aan keuze uit het Zappa-oeuvre is alvast geen gebrek. Vergeet je luchtgitaren niet want The Meek Shall Inherit Nothing.

Tickets voor Dweezil Zappa: 50 Years of Frank kan je bestellen via de webstek van de Bozar