Het Nederlandse label Seja Records, naar eigen zeggen ‘Your record label for music that cannot bear the daylight’ , maakt zijn eigen slogan waar door op 1 augustus de eerste single van M1nk te lanceren: The Far Side.

M1nk [em one en kay] klinkt nieuw, zowel qua bekendheid, als qua stijl binnen de dark scene. En toch zijn de muzikanten die er achter zitten geen onervaren ‘piepkes’, maar lieten ze eerder al van zich horen binnen de underground scene: Erika Bach en Barry Snaith (Lola Demo en The Inconsistent Jukebox). Het hele project straalt een prachtige maturiteit uit waarmee ze zich duidelijk onderscheiden: de diepdonkere stem, het complexe instrumentale dat toch  toegankelijk klinkt, alles overgoten met een portie zinnenprikkelende verleiding. Ook de visuals die ze erbij voorzien zijn prachtig: van de foto’s, de videoclip tot zelfs de lay-out van de presskit: af ! Dit plaatje klopt volledig.

Ze brengen nog voor  het eind van het jaar een full album uit, maar met The Far Side hebben ze ons cerebrale muziekcentrum alvast zowel geprikkeld, in de war gebracht, geraakt, verduisterd, gepassioneerd… Een donker gothic industrial elektronisch nummer dat al je remmingen uitkleedt, tot op de vaalwitte huid van je ziel.

www.m1nk.com

https://www.facebook.com/m1nk.official/