ARCHITECTS & WHILE SHE SLEEPS
februari 1, 2018 - 10:40 am
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 1000 Brussel

Al iets meer dan een decennium timmert het Britse Architects hard aan de weg met hun snoeiharde metalcore. Album na album, tournee na tournee, stijgt hun populariteit. Aan de vooravond van hun shows op de main stage van Reading en Leeds festival in de UK dit weekend, en na een zeer gesmaakte passage op Graspop Metal Meeting in België eerder deze zomer, kondigt Architects een Europese & UK tournee aan in januari en februari 2018. Noteer met stip donderdag 1 februari voor een denderend concert in de AB met die andere metalcore talenten van While She Sleeps als support act. De ticketverkoop start op donderdag 31 augustus om 11u via livenation.be en proximusgoformusic.be.

Een krachtige sound, een ongelofelijke stem, strakke gitaarriffs en subtiele songcomposities. Dat is het recept van een band die uitgegroeid is tot hoofdact van wereldwijde tournees, die elk festival en iedere zaalshow platspeelt.

Het in juni van vorig jaar gereleaste album “All Our Gods Have Abandoned Us”, door pers en fans als plaat van het jaar onthaald, parkeerde zich zes weken lang in de Ultratop albumcharts. Enkele maanden na de release van dit album kreeg de band echter een klap van jewelste te verwerken: gitarist Tom Searle verloor de strijd tegen kanker. Architects besloot tegen ieders verwachting in door te gaan, ter ere van hem. Een band met het hart op de juiste plaats. Op alle vlakken. Overtuigd veganist, maar ook enorm geëngageerd bij tal van maatschappelijk relevante topics.

Met de vaandeldragers van de Engelse metalcore scene Architects op kop, en support van While She Sleeps, belooft 1 februari een glorieuze metalavond te worden!