CRADLE OF FILTH / MOONSPELL
maart 1, 2018 - 7:00 pm
Trix, Noordersingel 28-30 2140 Antwerpen (Borgerhout)

CRADLE OF FILTH

De Britse extreme metalformatie Cradle Of Filth levert in september met ‘Cryptoriana – The Seductiveness of Decay‘ hun twaalfde langspeler af. Een werkstuk dat ze op 1 maart 2018 live komen voorstellen in Trix!

Je houdt van Cradle of Filth of je haat ze. Er is geen tussenweg, ze laten niemand onberoerd. Deze vampieren uit Suffolk zijn al sinds 1991 bezig en ondanks ontelbare personeelswissels, waardoor frontman Dani Filth het enige resterende originele bandlid is, hebben ze hun herkenbare soundbehouden. Hun unieke black metalrecept was altijd al gedrenkt in een gotische horrorsfeer en klassieke heavy metal-leads, een erfenis uit de NWOBHM die ze als rechtgeaarde Britten nooit onder stoelen of banken staken, ook al werd dat niet door iedere black metalfan gewaardeerd. Niet dat dat ze zich daaraan storen. Integendeel, Dani en co hebben de controverse nooit geschuwd.

MOONSPELL

De Portugese gothic metalband Moonspell brak in het jaar 1995 door met het album ‘Wolfheart‘. Met het prijsnummer ‘Vampiria‘ zorgde de band dat niet alleen (black)metalfans maar ook de alternative scene ging luisteren naar de meer Black/Dark/Gothic-muziek van Moonspell. Vanaf dan stond de band in één klap in de top van de internationale metalscene. Hoewel het geluid in de loop der jaren steeds meer af ging staan van de eerste platen en de stijl steeds meer verschoof richting Gothic, blijf de band nog steeds aan die top meedraaien.