ANNE-MARIE
april 1, 2018 - 8:00 pm
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 1000 Brussel

Aandacht aandacht: wereldster in wording gesignaleerd! Na een zeer geslaagde passage op Dour afgelopen zomer, is Anne-Marie terug. Met een nieuwe single “Heavy”, de release van haar eerste solo album en een langverwachte Europese tournee komend voorjaar. De Engelse schone komt op zondag 1 april naar de Ancienne Belgique.

De sublieme Anne-Marie, afkomstig uit Essex, huist al een tijd in de hoogste regionen van de charts. Dan eens met solowerk, een andere keer in samenwerking met artiesten als Rudimental en Clean Bandit.
Tonnen energie, kleurrijke popdeuntjes, maar ook ragga ritmes, ze is zonder twijfel een van dé reizende sterren uit de Britse muziekscene. Op haar 6de prijkte ze al op de affiche van verschillende musicals, maar met Michael Jackson, Christina Aguilera en Alicia Keys als grote idolen, werd al snel duidelijk dat haar leven later zich later in de popwereld zou afspelen. En met haar passie voor karate (ze won 3 wereldtitels in Shōtōkan-ryū), weet de zangeres ook haar mannetje daar te staan. Na samenwerkingen met Magnetic Man en Gorgon City, ontmoet ze de uitgelaten bende van Rudimental. Een instant match. Van de ene op de andere dag trekt Anne-Marie mee op tournee naar alle uithoeken van de wereld. In 2015 trekt ze ook solo de baan op met ‘Karate’, haar eerste eigen EP. Iets later volgt ook een eerste single “Do It Right”. Na de release van single « Alarm » in 2016 gaat het pijlsnel. Samen met Sean Paul schittert Anne-Marie op de single “Rockabye” van de band Clean Bandit, een track die overal ter wereld de top van de charts bereikt.

Nu is de zangeres terug met eigen werk, met een nieuwe single “Heavy”. Een opwarmer voor haar eerste full album voorzien voor het voorjaar van 2018. Ook live is Anne-Marie zonder twijfel een artiest om rekening mee te houden in de toekomst. Dat komt ze heel graag zelf bewijzen op 1 april in de Ancienne Belgique.