NEON: CHARLOTTE DE WITTE (EXTENDED SET) + FJAAK + MAX COOPER – MESH LIVE (EXTENDED SET) + ROB CLOUTH
december 22, 2017 - 12:00 am
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 1000 Brussel

Pounding techno music. Een superstrakke video- & lichtshow. Loepzuivere beats. Een snuifje experimentele elektronica. Dirty dancing.

NEON is klaar voor de derde editie en AB en Proximus maken er opnieuw een all-nighter van om nooit te vergeten. De AB transformeert op vrijdag 22 december van 22u tot 6u in een broeiend hete nachtclub voor zijn jaarlijkse elektronische hoogmis.

AB MAINHALL

Charlotte de Witte (extended set)
Techno dj en producer Charlotte de Witte – of nog: Oppergodin van de Belgische technoscene, Koningin van de underground – is op haar 26ste een gevestigde waarde in de technowereld en reist de wereld rond om de obscuurste nachtclubs te bezweren met haar donkere, stripped down beats. Elke week toont ze zich op Studio Brussel van haar beste, meest innovatieve kant in Playground en tussendoor lanceerde ze ook nog eens KNTXT, haar eigenste technoconcept. Vertelden we al dat ze vorig jaar ook de Redbull Elektropedia Award voor Best Producer mee naar huis nam?

En Charlotte komt AB extra lang onderdompelen in haar wondere wereld met een extended set vol dwarse, eigenzinnige techno.

Fjaak
Duitse technovogels uit het Berlijnse die zich wentelen in rauwe techno, geïnjecteerd met ambient texturen en breakbeat. Maken het mooie weer op kwaliteitslabel Monkeytown Records en dat is een hele prestatie als je weet dat daarop ook Modeselektor, Moderat (R.I.P.!), Dark Sky en Howling terug te vinden zijn.
AB CLUB – MESH labelnight

Max Cooper – MESH live (extended set)
De Einstein van de technoscene! Cooper, Doctor in de systeembiologie – de wetenschap die biologische systemen op het niveau van de cel bestudeert – opereert vanuit Londen en sleurt ons mee in een audiovisuele trip gevuld met avant-garde electronica, ambient en techno. IDM quoi, geïnspireerd door wetenschap, kunst en moderne technologie. Surround sound experience in AB Club incluis!

Rob Clouth
Barcelonese dj die onderdeel uitmaakt van een innovatieve IDM-golf die de sterk gecommercialiseerde dancescene overspoelt. Dropt dit najaar nog een nieuwe EP op het MESH-label van Max Cooper. John Hopkins meets Autechre meets Sigur Rós.

Geen betere manier om het jaar in stijl af te sluiten dan door het Brusselse nachtleven in te duiken. Zodus: nachtbrakers unite! Het wordt episch.