SLEAFORD MODS
april 7, 2018 - 12:00 am
Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 1000 Brussel

RDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.

AN EVENING WITH/CURATED BY…
BRDCST is dan wel jong, maar er is al een traditie ontstaan: elk jaar vragen een act die we bewonderen om een avond te cureren en AB onder te dompelen in een welbepaalde muzikale sfeer. Als kers op de taart staat de artiest in kwestie uiteraard zelf op het podium. In ’17 viel die eer te beurt aan Forest Swords. Dit jaar valt de keuze op Sleaford Mods.

SLEAFORD MODS (uk)
‘Go and write a fucking decent song that says something about the state we’re in instead of buying into all this rock aristocracy bullshit’. Welkom in de Wondere Wereld van Sleaford Mods ofwel: een mooi staaltje advies dat frontman Jason Williamson poneerde in The Guardian, gericht aan collega-muzikanten. Al zijn we niet meteen zeker of er respons zal komen van de kant van de geviseerde bands, waaronder Alt-J, Arctic Monkeys of The Vaccines.

Met hun furieuze mix van (post)punk, rap, rant en kapotte dance beats nemen ze dan ook geen blad voor de mond. Het gevecht van Sleaford Mods is het gevecht van de working class en de strijd tegen de Brexit zoals te horen op hun jongste album ‘English Tapas’.

En we zijn net even benieuwd als jij naar hoe ze de avond naar eigen radicale goeddunken zullen invullen. Het programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt.