Kamasi Washington
mei 30, 2018 - 12:00 am
La Madeleine, Duquesnoystraat 14

Na een afgeladen vol optreden op Gent Jazz deze zomer, komt de charismatische saxofonist, bandleider en componist Kamasi Washington op woensdag 30 meinaar La Madeleine in Brussel. De laatste jaren werd Kamasi steeds populairder bij zowel jong als oud en kan hij de dag van vandaag zelfs gezien worden als één van de populairste jazz-artiesten.

Kamasi Washington maakt jazz van de 21ste eeuw. Hij slaagt er als geen ander in om de aandacht te vangen van luisteraars die tot dat moment niet bewust in jazz geïnteresseerd waren. De in Los Angeles opgegroeide alleskunner heeft een echte jazzachtergrond. Zo vormde hij al in high school The Young Jazz Giants, een kwartet met onder meer bassist Thundercat.

Ooit was hij sessiemuzikant voor Snoop Dogg, Lauryn Hill, Flying Lotus en producer Quincy Jones, maar met zijn arrangementen op Kendrick Lamar’smagnum opus ‘To Pimp a Butterfly’ kwam hij wereldwijd écht voor het voetlicht.

In 2015 verbaasde hij menigeen met de release van zijn driedubbele ‘The Epic’: een ode aan o.a. John Coltrane, met invloeden uit hip hop, R&B, latin en Afrikaanse muziek.

Nu komt hij met zijn nieuwste album ‘Harmony of Difference’ naar La Madeleine in Brussel op 30 mei.