Als we iets schrijven, dan menen we het. Fornet is één van die wow-bands van het moment. Toen we hun interviewden, geloofden ze zelf geen seconde dat ze het Limburgse rockconcours Limbomania gingen winnen, maar het is gebeurd!
“De enige band met drammerige vocals en snedige ritmes waarvan het leuk is om ze in your face te blijven krijgen”, aldus de jury. De tweede en derde plaats gaan respectievelijk naar singer-songwriter Ila en de Lummense band Hugs. De Cristal publieksprijs gaat naar de Beringse post-metalband Sons Of A Wanted Man.

De winnaar van deze editie van DJ-mania is Timmerman. “Timmerman is een jonge DJ met enorm veel potentieel die muziek uit verschillende genres voelt en blendt tot een perfect geheel waar je de hele nacht wil luisteren”, vertelt de jury. De Looise DJ Berre kaapte de tweede plaats én de publieksprijs in de wacht. Bearsøme werd verdienstelijk derde.

Bij Comedymania was het ontzettend spannend. “Winnaar Frank Geelen, letterlijk de kleinste van de hoop, stak er door zijn volkse présence toch nog net bovenuit. Hij kreeg de meeste lachjes en het grootste applaus, en daar draait het bij comedy natuurlijk om”, vertelde de jury. Op plaats twee en drie staan respectievelijk Koen Mekers en Tom Melotte. De publieksprijs ging ook naar Frank Geelen.

De Limbomaniawinnaars kregen respectievelijk geldprijzen van €2500, €1500 en €1000 en een hoop speelkansen en een intensief natraject. De DJ’s gingen naar huis met €1000, €750 en €500. Comedians sleepten een cheque van €500, €300 of €200 in de wacht.

DIDIER BECU