Het volledige programma van het eerste weekend van het Herbakkersfestival 2017 is gekend. Muziekclub N9 organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 augustus ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein.

Zaterdag 12 augustus staat in het teken van de psychedelische muziek. Headliner Altın Gün ontketent op dit moment een kleine hype in thuisland Nederland. De band speelt Turkse psychedelica uit de jaren ’70. Ze gaan aan de slag met muziek van onder andere Selda, Barış Manço and Erkin Koray én geven een eigen draai aan Turkse traditionals.

Ook Radar Men From The Moon komen uit Nederland. De band mengt psych met acid house en sludge. Onlangs speelden de mannen Charlatan in Gent plat tijdens de eerste editie van Psych Over 9000.
No Metal In This Battle opent de dag met een mix van Nigeriaanse afrobeat, post- en mathrock en een noodzakelijke dosis punk attitude.

Een dagje later, gaat het Herbakkersfestival wat de jazzy toer op.

Headliner op het Canadaplein is Dans Dans: het volstrekt unieke muzikale verbond tussen gitarist Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), bassist Frederic Jacques (Mark Lanegan, Lyenn) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU).

Vooraf is het al jazz wat de klok slaat op het Canadaplein. Eclectiv, een dynamische Gents-Meetjeslandse formatie, wil moderne jazz naar het grote publiek brengen.

Molten Penguin, met een hoofdrol voor de vibrafoon van Pieter Claus, brengt een mix van eigen nummers en eigenzinnige interpretaties van elektronische muziek van onder andere Kraftwerk en Roni Size.

Na hun succesvol concert van vorig jaar keren The Muda Jazz Ambassadors terug. De band bestaat uit een delegatie jonge jazzwolven uit de derde graad van het MUDA in Evergem. The KA! Jazzmessengers, een gelegenheidsband met leerlingen en leraars van KA! Muziekacademie, opent de dag.

Ook de Sint-Vincentiuskerk wordt ten volle benut. Klassieke gitaristen Brecht Droesbeke, Bruno Van Renterghem en Niels Meire spelen opnieuw verschillende korte, akoestische sets. Tussendoor gaat Eeklonaar Michael De Geest los op het orgel.

De hele zondagnamiddag kan je in de Boelare terecht voor NOVA MONDO, de traditionele wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops, streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje.

Zaterdag 12 augustus tot zondag 13 augustus (eerste weekend) – Canadaplein en Boelare

Vrijdag 18 augustus tot zondag 20 augustus (tweede weekend) – Herbakkersplein

Praktische informatie vind je op de website.