Afro C Festival, het kleurrijkste festival van de kust en doorgaat in park ’t Paelsteenveld in Bredene op 10 en 11 augustus heeft haar line-up bekend gemaakt. Het festival blijft gratis!

Headliners zijn het hitfenomeen Eddy Kenzo uit Oeganda, reggaelegende Cocoa Tea en Ky-Mani Marley uit Jamaica.

Ky-Mani blijft de Marley-legacy uitdragen over de ganse wereld en deze zomer dus ook in Bredene. Hij brengt eigen nummers waar hij hedendaagse reggae mixt met vleugjes dancehall en zelfs hiphop, maar hij brengt ook enkele classics van zijn vader Bob Marley.
Daarnaast valt er ook heel wat nieuw talent te ontdekken zoal het Franse Jahneration, of Tootard uit de Golanhoogten dat desertblues mixt met Oriëntaalse invloeden.

Ook zijn er concerten van Mokoomba, Palenque a Matongé, Puerto Candelaria uit Columbia en de  psychedelische cumbia van het Peruaanse Los Mirlos.
Naast livemuziek is er een fijne selectie aan worldfood en exotische cocktails. Er zijn tal van workshops, er is een wereldmarkt met om en bij de 60 standen en er is heel wat kinderanimatie.

Afro C Festival denkt ook aan het milieu. Alle afval wordt gesorteerd en er wordt gewerkt met 100 % biologisch afbreekbare bekers, borden en bestek.

Copyright foto : Afro C Festival 2018