Een plaat die maar niet van de stereo raakt is de nieuwe Strand Of Oaks. Op 27 februari in de AB, en als wijze van opwarmertje de geniale single Radio Kids.

Gespot in We Are Open en sindsdien blijven hangen wegens tamelijk subliem, Lighthousing uit Antwerpen. De stijl omschrijf je zelf maar, het adjectief verslavend vul je er later maar bij.

In een eerlijke wereld zou Few Bits één van de meest gedraaide bands op de radio moeten zijn. In het buitenland is dat een heel klein beetje zo, in eigen land is het dan maar de underground. De nieuwe single en op 22 februari in de AB Club en op 1 april in De kreun.

Nog een Belgische band erbij? Nou ja, Berg bestaat al een tijdje en zelfs getipt door Studio Brussel. Binnenkort verschijnt de ep waaraan ene Jasper Maekelberg heeft meegewerkt. Prachtig!

Wanneer gaat Amber Arcades eindelijk het grote publiek bereiken? Een vraag die wij ons al maanden stellen, Steve Lamacq ook…indietalent uit Nederland!

Steve H & De Korte Zotten, het is geen naam om met thuis te komen, toch is de muziek van deze West-Vlaamse crossover/metalgroep onweerstaanbaar cool.

Gek van 80s-soundtrack? Bezeten van al wat John Carpenter doet, of gewoon een Tangerine Dream-addict? Luister dan naar de Gentse Night Stalker. Haal je neongele broek uit de kast en dans…op 11 maart bijvoorbeeld, want dan staat hij in de N9 met Kraftwerk-legende Wolfgang Flür.

Een band die zijn hele ep op YouTube zet? Het is eens iets anders, en nog goedkoop ook. Archont uit Antwerpen ziet zichzelf als een hybride van Tool en Soulwax, en het klopt nog ook. Stijl? Malafide rock, en dat zijn wederom onze woorden niet…tegenspreken durven we niet!

In april verschijnt het debuut van Blaenavon, en ze gaan op toer met Two Door Cinema Club, ook in de AB. Orthodox Man is de prachtsingle.

We gaan terug naar Antwerpen voor TwoFace, een band die een paar weken geleden zijn eerste ep uitbracht en op democratische wijze Okinawa gratis online zette. Een band die het best wel eens zou kunnen maken, en sinds hun oprichting al geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en de Nieuwe Lcihting 2016.