Op 20 en 21 juli maakt Herk-de-Stad zich op voor een nieuwe editie van Rock Herk. Dit zijn alvast onze tips!

FORNET

Jong, wild en …. Belgisch !! Fornet is de ideale groep om de zaterdag van Rock Herk in te zetten. Limburgse postpunk met vlijmscherpe gitaren. Dat je meteen wakker zult zijn is een feit ! (Erik)

RAKETKANON

Allereerst is het sowieso de moeite om te gaan voor Raketkanon vanwege hun geslaagde shows ‘Raketkanon plays Oldboy’ afgelopen half jaar. Verder is het de enige festivalshow die ze doen deze zomer omdat ze bezig zijn met hun derde studio-album. Hopelijk brengen ze al wat nieuwe songs, net zoals ze er één brachten in de Charlatan afgelopen november. (Jonas)

PUBLIC PSYCHE

Met Public Psyche worden mistroostigheid en bakken melancholie in een grauwe synthgloed gepresenteerd. Vorig najaar verscheen No New Violence. David Defrenne en co smukten hun donkerzwarte new wave op met pulserende elektronische vondsten. Als je wilt weten hoe het klinkt als ondoordringbare klanken gracieus klinken, dan weet je waar je moet zijn op Rock Herk! (Hans)

THE SOFT MOON

The Soft Moon is een absolute mustsee-experience op een podium. Luis Vazquez klinkt op zich broeierig en zuiders, maar vergis u niet. Het is koude opgehitste postpunk met een zwarte electrovoering eromheen. Met kersvers album Criminal wordt zelfs blackwave met een knipoog naar Nine Inch Nails gebracht. (Hans)

MARK LANEGAN

Mark Lanegan is voor kinderen van de jaren 90 nog altijd de man die met Screaming Trees die ene supersong I Nearly Lost You zong. Sinds de grunge ter ziele is gegaan is Lanegan bekend van zijn donkere eigen platen en van de vele samenwerkingen met Greg Dulli (Afghan Wigs), Isobel Campbell en Soul Savers. Dit wordt een kippenvelmomentje. (Wout)

SIX HANDS

Zes Limburgse handen die indrukwekkende instrumentale mathrock maken, dat is meer dan de moeite waard om naar te gaan kijken. Het Limburgse trio Six Hands bracht vorig jaar de knappe debuutplaat JXTA uit en ging op tournee door Groot-Brittannië. Ze zijn geïnspireerd door Fugazi, Karate en Battles met als resultaat dat hun geluid speels, hoekig, funky en jazzy klinkt. Voeg daarbij nog opzwepende drums en twinkelde gitaren en je krijgt een stevige wall of sound. Ze spelen op Rock Herk op zaterdag 21 juli van 16u tot 16u30, dat wordt een half uurtje genieten! (Bart)

MARKY RAMONE

Marky Ramone hoeft niet meer dan een snelle one, two, three, four als introductie. Met voornamelijk Ramones-nummers zoals Blitzkrieg Bop, Sheena Was A Punk Rocker, Rock’n’roll High School op de setlist wordt dit zeker meebrullen van begin tot het einde, een punkfeest dat je niet mag missen. De tweede drummer van The Ramones heeft een band rond zich verzameld waarmee hij de muziek van deze legende levend houdt. (Kris)

PALMBOMEN II

Amsterdamse dj/producer en componist Kai Hugo weet iedereen in te pakken met z’n soundscapes. De bezwerende dansbare muziek, al dan niet voorzien van beats, wekken alvast grote verwondering op bij jong en oud. (Patrick Burneel)

LA JUNGLE

Vergeet de White Stripes en Black Box Revelation, dit is een écht spannend gitaar en drum duo. Pulserend, inventief en wild. (Bootsie)

STUFF.

Een tip voor Rock Herk? Eéntje maar? Met kleppers als Arsenal, Triggerfinger, Mark Lanegan en Tjens Matic? Als ook It It Anita, Equal Idiots én La Jungle spelen? Dan zouden we toch zeker ook Stuff. aanraden: avant-gardejazz om achtereenvolgens ú, heer en majesteit tegen te zeggen. Live met een licht technokantje.

WIEGEDOOD

Black Metal van bij ons die gitzwarte zielen met hun XL-songs nog donkerder meenemen in soms ironische Nederlandse teksten (De Doden Hebben Het Goed). Verdovende riffs en hevige drumsalvo’s die je ziel, lijf en hersenen verscheuren. Deze band zal chaos en waanzin veroorzaken, maar laat hen je ziel even goed raken met instrumentaal sterk gelaagde nummers en ultiem klinkende vocals.